Kadınlar Cizre'ye hareket etti

Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Cizre'ye doğru yola çıktı.

Barış İçin Kadın Girişimi'nin (BİKG) çağrısıyla İstanbul'da bir araya gelen kadınlar, yaşanan katliamı yerinde görmek ve Cizreli kadınlar ile dayanışmak için ilçeye hareket etti. Kadıköy Evlenme Dairesi'nin önünde toplanan kadınlar, "Zılgıtları çoğaltmaya geldik, Cizre'ye tanığız, barışın savunucusuyuz" pankartını açarak, "Barışa ses çıkarıyoruz", "Cizreli kadınlar, yalnız değildir" sloganlarını attı. BİKG adına burada bir açıklama yapan Ferda Sayın, kadınların barışın sesi, barışın dili olacaklarını belirtti. Cizre'de halkının en temel hak olan yaşam hakkından mahrum bırakıldığını ifade eden Sayın, "Kenti ablukaya alan özel tim çocuk, yaşlı, milletvekili demeden sivil halkı taradı. 35 günlük bebekten 75 yaşındaki dedeye kadar 23 kişi öldürüldü" dedi. Kürdistan'da savaş yaşanırken batıda ise ırkçı saldırıların olduğunu hatırlatan Sayın, "Savaş Cizre'de kadınları, çocukları öldürerek, burada ise dükkanları yakıp, binaları yıkarak sürdürüyordu" dedi. Sayın, hiçbir gücün barışa engel olamayacağını ve kadınların savaşa karşı birlik olacaklarını sözlerine ekledi.

Sevda Bayramoğlu ise "Bu, savaş devletin savaşıdır" diyerek, Cizreli kadınlarla kucaklaşarak, acılarını paylaşamaya gittiklerini ifade etti. Bayramoğlu, "Bayramda birlikte olacağız ve savaşa karşı birlikte dur diyeceğiz" diye konuştu.

Sevgi İnce de, "Cizre'de 9 gündür bir abluka vardı, orada bir katliam yaşandı biz kadınlar orada yaşayan Cizreli kadınların yaralarını sarmaya gideceğiz ve yaşanan bu savaşa karşı birlikte direneceğiz" dedi.

Nesrin Koçyiğit ise bu savaşın sorumlusu 7 Haziran seçimlerinde hezimete uğrayan Erdoğan ve AKP olduğunun altını çizerek, kadınların bu savaşı durduracağını vurguladı.

Açıklamanın ardından kadınlar 3 otobüsle Cizre'ye doğru yola çıktı.