Kadınlar, H.G.K.'nin duruşması için buluştu

H.K.G. Davası'nın duruşması öncesi adliye önünde açıklama yapan kadınlar, "Kadınlar, çocuklar asla yalnız yürümeyecek" mesajını verdi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.G.K.'nin 6 yaşından itibaren “evlilik” adı altında tecavüze maruz bırakılmasıyla ilgili açılan davanın 3’üncü duruşması Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. İddianamede, Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Anne Fatıma Gümüşel’e, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay, H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşma öncesi Sol Feminist Hareket, adliye önünde açıklama yaptı.
Kadınlar adına konuşan Gizem Gül Kürekçi, "Memleketin her yerini halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlere, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlere, çocukların yaşamlarını karartanlara, ‘Çocuğun rızasıdır’ diyerek kol kanat gerenlere, kadınların ve çocukların hayatlarını karartan Taliban rejimini bu ülkede kurmaya çalışan şer ittifakına karşı buradayız” dedi.

 Kürekçi, kadınların ve toplumsal muhalefetin mücadelesiyle davanın açıldığını anımsattı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da adliye önünde açıklama yaptı. KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, şunları belirtti: “Sesi bastırılmaya çalışılan bir kadının davası için buradayız. Çocuk istismarı engellenebilecek bir olgu iken yasalar etkili uygulanmadığı için bu istismar haberlerini duymaya devam ediyoruz. Ama ne iyi ki mücadelemiz var. Kadınlar, çocuklar asla yalnız yürümeyecekler” dedi.