Kadınlar, Kobanê'de İmralı tecridini protesto etti

Kongra Star ve Hilala Zêrin Hareketi, Kobanê'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecridi protesto etti.

Kongra Star ve Hilala Zêrin Hareketi’nin Fırat Bölgesi koordinasyonları, Kobanê'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ağır tecridi protesto etti.

Açıklama, Kobanê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda Hilala Zêrin Hareketi Sözcüsü Necla Bozan tarafından okundu. Eyleme onlarca kadın ve kurum üyesi katıldı.
Açıklamada, Abdullah Öcalan’a dönük Uluslararası Komploya vurgu yapılarak, “Önder Öcalan, uluslararası güçler ve işbirlikçiler tarafından 15 Şubat 1999’da Türk devletine teslim edildi. Komployla Önder Öcalan şahsında, yüzyılın direnişiyle elde edilen değerlerin ortadan kaldırılması amaçlandı” denildi.

Açıklamanın devamında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 25 yıldır ağır tecrit politikası uygulandığı hatırlatılarak, “Önder Öcalan Kürt mücadelesini diyalog ve demokratik siyaset yoluyla çözmeye çalıştı fakat Türk devleti bunu taviz olarak gördü. Şimdi de kendisine ağır tecrit dayatıyor” diye belirtildi.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınlara demokratik ulus projesinde öncü rol verdiğinin belirtildiği açıklamada, "Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini yaymaya devam edeceğiz" denildi.