Kadınlar polis ablukasında kumpas davasını protesto etti

HDK ve HDP kadın meclisleri üyeleri, Kobanê Davası'nı protesto etmek istedi. Kadınlar, eylemi engellemek isteyen polislere "acizsiniz" diyerek tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir kadın meclisleri, Ankara’da görülen Kobanê Davası'na ilişkin Konak'ta bulunan Kemeraltı Çarşısı girişinde açıklama yapmak istedi. Açıklamanın yapılacağı yeri ablukaya alan polisler, kadınları alana yakın bir noktada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde durdurdu. 

GAZETECİLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİLER!

Alana girişleri kalkanlarla engelleyen polisler, kadınları da ablukaya aldı. Açıklamayı engelleyen polisler, görüntü almak isteyen basın çalışanlarına da engel olarak çektiği görüntüleri sildi ve alandan uzaklaştırdı.

SALGINI BAHANE YAPTILAR

Polisler ile kadınlar arasında uzun bir süre tartışma yaşandı. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, “Devran dönecek, bilginiz olsun. Basın açıklaması yasaklanmaz” diye tepki gösterdi.

Polisler, salgını bahane ederek açıklamanın HDP binasında yapılmasını istedi. Eşbaşkan Tekgür ise, “Pandemiden dolayı kapalı alanlarda insanlar oturduğu için ceza kesiyorsunuz. Bize gelince de ‘gidin binanızda yapın’ diyorsunuz. Bu nasıl bir mantık. Açık alanda basın açıklaması yasak. Binanın içinde serbest” dedi.

KADINLARDAN POLİSE: ACİZSİNİZ

Ablukaya tepki gösteren bir kadın, “Böyle daha kötü değil mi? Yüzlerce kişi dört beş kadını kuşatmışsınız. Bu kadar mı acizsiniz” dedi.

Eşbaşkan Tekgür, engellemenin sürmesi üzerine polis ablukasında, “Suçluları övüyormuşuz diyorlar. Siz kendinize göre suç yaratıyorsunuz. Bu ülkede sizin haricinde herkes ‘terörist’. Konuşan ‘terörist’, alana çıkan ‘terörist’. Siyaset yapma hakkımızı engelliyorlar. Sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Bu durumu kınıyoruz. Devran dönecek. Kadınlardan ve halktan korkuyorsunuz” dedi.

Kadınlar, daha sonra zılgıt ve sloganlarla alandan ayrıldı.