Kadınlar, Soylu ve Yanık'ı protesto etti

Kadınlar, Türk bakanlar Süleyman Soylu ve Derya Yanık'ı protesto ederek, istifa çağrısı yaptı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu, KESK Antep Kadın Meclisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın milletvekilleri, çete-mafya ilişkileri açığa çıkan Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ı istifaya çağırdı.

ANKARA

Kadın milletvekilleri, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısı ile Soylu ve Yanık’a istifa çağrısı yaptı.

Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının açıklamalarına tepki göstererek, "Bakanın, kadına şiddeti tolere edilebilir olarak değerlendirmesini kabul etmiyoruz. Bakana yakışan koltuğunu bırakması veya uygun şekilde görevini yapmasıdır" dedi. Şevkin, Soylu'ya da "Bakanın çocuk pornosunu normalleştirmesini kabul etmiyoruz. Kadına şiddeti küçümseyenler o koltuklarda oturmamalıdır" şeklinde konuştu.

MALATYA

Malatya Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve Bakan Yanık’ın açıklamalarına ilişkin Malatya Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. “Biz haklıyız biz kazanacağız”, “Kadın yaşam özgürlük”, “Birleşerek kazanacağız” dövizlerinin taşındığı eylemde, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şube Sekreteri Emel Karakuş, Derya Yanık’ın “kadına yönelik şiddet tolere edilebilir” sözlerine tepki göstererek istifa etmesi çağrısında bulundu.

Açıklama, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Yaşasın örgütlü mücadelemi”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları ile son buldu.

ANTEP

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antep Kadın Meclisi, Antep Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. SES Antep Şube Eşbaşkanı Serpil Dağdemir, “Bakan Derya Yanık ‘kadına yönelik şiddet tolere edilebilir’ sözleri iktidarın kadına yaklaşımını da bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Eylem slogan ve alkışlar eşliğinde son buldu.

AMED

KESK Amed Kadın Meclisi, Eğitim Sen 2 Nolu Şube binasında açıklama yaptı. Eylemde “Kadın Yönelik Şiddet Asla Tolere Edilemez” yazılı pankart açıldı. Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ezgi Çelik, Yanık’ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, kadını birey olarak görmeyip aile odaklı politikalar üreten mevcut bakanlığın kapatılması çağrısı yaptı.