Kadınlar 'Yeryüzü Sofrası'nda buluştu

Batman'da ve Mersin'de "Yeryüzü Sofrası"nda bir araya gelen kadınlar, yürütülen savaş politikalarını konuştu. Savaşın kadınlara açlık, yoksulluk olarak döndüğünü dile getiren kadınlar, savaşa karşı en çok kadınların dur demesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) Tarsus’ta iftar etkinliği düzenledi. Tarsus’a bağlı Fahrettin Paşa Mahallesi’nde yapılan etkinlikte bir araya gelen kadınlar, oruçlarını açtı.

İftar sonrası konuşan TJA aktivisti Zana Çoban, kadınlara dönük baskılara dikkat çeken kısa bir konuşma yaptı. Çoban, kadınların kendilerine dönük saldırılara karşı mücadele ile cevap verdiğini söyledi. Yürütülen savaş politikasına değinen Çoban, “Kendini İslami söylemler üzerinden var etmeye çalışan AKP, yaptıklarıyla çelişkilerini ortaya koyuyor. Ramazan ayında savaş yürütülmesi bunun en büyük kanıttır. Böylesi bir ayda çatışma yürütülmesi AKP’nin ve KDP sadece siyaseten dini kullandıklarını bize gösteriyor” diye konuştu.

Savaş ve çatışmaların kadınlara baskı ve zulüm getirdiğini ifade eden Çoban, “Bu savaşın bize açlık, yoksulluk olarak geleceğini biliyoruz. Savaşa karşı en çok biz kadınların dur demesi gerekiyor. Savaşa karşı barışı biz kadınlar savunacağız” dedi.

BATMAN

Batman'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Batman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından iftar için "Yeryüzü Sofrası" kuruldu. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın, 8 Mart Kadın Parkı'nda bir araya gelerek ezanın okunması ile birlikte evden getirdikleri yemeklerle iftarlarını açtı. 

Yapılan iftarın ardından, Ramazan ayının önemine değinildi.