Kadınların tek umudu HDP!

HDP kadın milletvekili adayları basın toplantısı yaptı. Kadın vekiller kadınların tek umudunun HDP olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi'nin kadın milletvekili adayları, kadın gazeteciler ile bir araya geldi. Taksim'deki kahvatılı basın toplantısına HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Beycan Taştıran, Saray'ın halkların ve kadınların iradesini tanımayarak yeniden Türkiye'yi seçime götürdüğünü söyledi, "Saray'ın saldırılarına karşı direndik, direnmeye de devam ediyoruz. Seçim zaferini Ekin Wan şahsında direnen tüm kadınlara adayacağız" dedi.

7 Haziran sonrasında başlayan katliamlara dikkat çeken Taştıran, "Bu gidişata dur demek için çok daha güçlü, inatçı bir seçim çalışması yürütmek istiyoruz" diye konuştu.

Taşkıran'ın ardından kadın milletvekili adayları söz aldı.

Muazzez Töre, kadınların tek umudunun HDP olduğunu belirtti, "Bu nedenle HDP'deyim. Bu seçimde de kazanacağız" dedi.

Elif Bulut, 7 Haziran seçimlerinde barajı aşmak için çalıştıklarını hatırlattı, "Şimdi karşımıza başka engeller çıkıyor. Biz kadınlar, mücadele etmek gerektiğini öğrenerek büyüyoruz. Bu yüzden HDP'deyiz. Önümüze çıkartılan yeni engelleri de aşacağız" diye konuştu. 

Gülsüm Ağaoğlu, "Kadınların özgürlüğünü, yaşam hakkını, ekolojik yaşamı, emeğin hakkını savunduğu için HDP'deyim. Tek adamcılığa karşı HDP tek güvence olduğu için adayım" dedi.

Saime Oğultan, basın üzerindeki baskıları protesto etti, HDP yeni yaşamı savunduğu için aday olduğunu söyledi. 

Sezin Uçar, "Başta kadınlar olmak üzere tüm ezilenlerin yeni bir dünya arzu ve iradesinin odak noktası olduğu için HDP'den adayım" dedi.

SURUÇ ŞEHİTLERİ ANILDI

Feride Elçin, Suruç'ta katledilen Büşra Mete, Ezgi Sadet, Polen Ünlü, Ece Dinç'i hatırlattı, "Onların yarım bıraktığı yolu devam ettimek için tekrar adayım. Gençlerin kadınların ölmemesi için HDP'den tekrar adayım" dedi.

Dilek Sultan Ayman, HDP'den adaylığını, "Daha iyi ve özgür yaşamın adresi HDP olduğu için" diyerek açıkladı.

Ebru Özdemir, "Özgürlüğümüzü harekete geçirebilecek tek parti olduğu için HDP'deyim" diye konuştu.

Refika Gürbüz, göç edenlerin sesi olmak için aday olduğunu söyledi. 

Safiye Aktan, "Tekçi zihniyete karşı olduğum için, annelerin acısını en derinden hisseden vicdan ve merhabe bir parti olduğu için adayım" dedi.

Hülya Avşar, Arap olduğunu hatırlattı, "HDP tüm farklılıkları içerdiği için HDP'deyim" diyerek adaylığını açıkladı.

Şadiye Koçkar, erkek egemen anlayışın kırılması için HDP'de olduğunu söyledi, "Bu mücadeleye katkı sunmak istiyorum" dedi.

Kübra Meltem Mollaoğlu, "Ötekileştirilen, ayrımcılığa uğrayan ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kadınların, eşit vatandaşlık temelinde temsiliyetini arzu ettiğim için HDP'deyim" diye konuştu.

Beyza Üstün, kadınların özgürlük mücadelesinin, halkları da özgürleştireceğine dikkat çeken, "Çünkü kadınların inadı var. Çok doğru bir yerdeyim" dedi.

'BARIŞI DA KADINLAR GETİRECEK'

Filiz Kerestecioğlu, Sennur Sezer'i anarak konuşmasına başladı. Meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Kerestecioğlu, "Barışı da kadınlar getirecek. Erkek egemen düzene ve militarizme karşı oldukları için barışı da kadınlar getirecek" diye konuştu.

'BİZ DİRENMEYİ KAZANDIK'

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "Bu kadar güçlü kadın grubuyla kazanmayacağımız hiçbir şey yok" dedi. Kadınların yaşadığı sorunlara ilişkin kanun teklifleri ve soru önergeleri ile kadınların sorunlarını gündem yapmaya çalıştıklarını anlatan Buldan, "AKP'nin ancak erkek egemen zihniyetinden kaynaklı verdiğimiz mücadele erkekler taraafından sürekli engellendi. Ancak hiç vazgeçmedik. Büyüyerek parlamentoya girdik. 1 Kasım seçimlerinde bunu ikiye katlayarak daha fazla büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Savaş sürecine dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu: "HDP'nin çok güçlü olduğu yerlerde, katliam politikalarını devreye koyarak, HDP'ye oy veren insanları cezalandırmaya çalıştı. Ama kadınlar bu katliam politikalarına karşı hep direndi. Biz direnmeyi kazandık. Bu direnmeyi Cemile'nin annesinden öğrendik. Öncesinde Ekin Wan'ın Varto'da çıplak bedenini teşhir edilmesi bizleri bir araya getirdi."

'GERÇEĞİN ŞAHİDİYİZ'

Hüda Kaya, barışı herkesin yüreğine serpmek için yola çıktılarını söyledi. Ana akım medyanın toplantıya ilgi göstermemesine tepki gösteren Kaya, "Barışın sesini kesmeye çalışan bir yalancı dünya var. Sergele katliamının olduğu köye gittik, kendi ellerimle yıkılan evinin içinde Ayşe kadının seccadelerini çıkardım, birini bu yalancıların şahı tek adama gönderdik. Biri bende. Bana yapılan saldırılarda 'sizin o seccadeleri getirmediğiniz ne malum' dediler. Minarelerde keskin nişancılar olduğunu gördük, anlattık. İnamadılar, 'Ezanlar susmadı, ezanla ne alakanız var' dediler. Cizre'de gözlerimizle şahit olduklarımıza rağmen bizi yalancılıkla suçladılar. Ama biz susmayacağız. Gerceğin şahidiyiz. Biz gerçeğin, barışın takipçileriyiz" dedi.

Serpil Kemalbay, "Mücadele ederek bugünlere geldik, dayatılan bu sisteme karşı mücarele edenlerin partisidir, kadınların partisidir" diye konuştu.

Nurten Ertuğrul, Bingöl'de AKP'den Meclis üyesi seçildiğini, ancak başkan yardımcısı olmasının engellendiğini hatırlattı, "Çözüm sürecinden çok umutlandık, bu nedenle AKP'ye geçtim. Milli Görüşçü bir aileden geliyorum. Ancak her türlü hukuksuzluğu şiar edindiler. Bu hukuksuzluğun karşısında durdukları için HDP'deyim" dedi.

Hacı Birlik'in infazına dikkat çeken Ertuğrul, "Bu hangi hukuk devletinde olur. Eğer bu hukuksa ben böyle bir hukuk tanımıyorum. Bu kamu düzeni ise ben bu kamu düzenini tanımıyorum. Mütedeyyin kimliğimden bir gram taviz vermeden HDP'de siyaset yapıyorum, yapacağım. Bu kanı durdurmak için buradayım" diye konuştu.

Gençlik adayı ve Suruç gazisi Şerife Erbay, Suruç'ta katledilen devrimcileri andı, "Onlar Gezi barikatları ile Arin Mirkan'ın mücadelesini birleştiren genç arkadaşlarımızdı" dedi. Tercihi barıştan yana yapan gençler olarak barışı her yerde savunmaya devam edeceklerini söyleyen Erbay, "En fazla ihtiyacımız olan savaşı durdurmak. Barış mücadelesini yükseltmek" dedi. Erbay, savaşın durdurulması için gençeler vicdani ret hakkının kullanılması çağrısını yaptı. 

HDK Eş sözcüsü Sebahat Tuncel, Saray'ın 7 Haziran'ın iradesini tanımadığı için seçime gittiklerini belirtti, 1 Kasım sonrasında milletvekillerinin yeni görevlerinin başlayacağını anlattı. Kürt kentlerinde yapılan katliamlara dikkat çeken Tuncel, "IŞİD vari yöntemleri kullanıyorlar. Buna karşı direnmek en önemli insanlık onurudur" dedi. Hacı Birlik'e yapılan vahşeti hatırlatan Tuncel, "Bunlara karşı insanlık adına direneceğiz" dedi. Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası 9 Ekim Komplosu'nu hatırlatan Tuncel, "Müzakere sürecinin yeniden başlatılması için kadınların daha çok çalışması gerekiyor" diye konuştu.

HDP İstanbul İl Başkanı Ayşe Erden, "Hem erkek egemen barajları, hem de seçim barajları yıkacağımıza eminim" dedi.