KESK Kadın Meclisi: Deprem bölgesinde kadın dayanışmasını öreceğiz

KESK Kadın Meclisi, 8 Mart çalışmalarını açıklayarak, "2-5 Mart tarihlerinde Hatay, İskenderun, Semsûr, Mereş’in Bazarcix ve Narlı ilçeleri, İslahiye, Meletî’de kadın dayanışmasını öreceğiz" dedi.

Mereş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı 11 kentte dayanışma çalışmalarını yürüten Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilecek eylem ve etkinlik programını sendikanın Ankara'da bulunan genel merkez binasında açıkladı.

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, "Kapitalist ataerkinin rantı önceleyen, insanı ve doğayı hiçe sayan politikaları on binlerce yaşamı sevdiklerinden, bizlerden kopardı. Siyasi iktidarın doğal felaket diyerek kendi sorumluluğunu görmezden gelen, tüm sorumluluğu doğaya atan, kader ile açıklayan tutumuna karşı bizler yaşanan kayıpların kapitalizmin doğa ve insan düşmanı politikalarının bir sonucu olduğunu, bu haliyle sürdürülebilir olmadığını söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
8 Mart’ı öfke ve artan bir bilinçle karşıladıklarını dile getiren Gevher, yaşanan depremin sonuçlarını tıpkı savaşlarda olduğu gibi kadınların ve çocukların daha ağır yaşadığını belirtti.  
Yaşanan depremin halihazırda süren kadın işsizliğini de derinleştireceğine dikkat çeken Gevher, dayanışma ve örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.
Gevher, savaş, yoksullaştırma ve cinsiyet eşitsizliğinin kadın katliamlarını artırdığına dikkat çekerek, 2-5 Mart tarihlerinde Hatay, İskenderun, Semsûr, Mereş’in Bazarcix ve Narlı ilçeleri, İslahiye, Meletî’de kadın dayanışmasını öreceklerini söyledi.
Gevher, 8 Mart’ta tüm kentlerden kadın platformları ile "Öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor, yaşamı yeniden kuruyoruz!” şiarıyla alanlarda olacaklarını kaydetti.