‘Kirli ellerinizi kadınlardan çekin’

FEDA Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, TJA’yı hede alan siyası soykırım operasyonunu kınayarak, “Kirli ve kanlı ellerinizi kadınlardan çekin” dedi.

FEDA Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, 25 Kasım sonrası TJA ve HDP Kadın Meclisi üyelerini hedef alan siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: “AKP-MHP iktidarı, 25 Kasım haftasının bitiminde baskı ve şiddetini gözaltılarla devam ettiriyor. İran'daki eril gericiliĝe karşı sürdürülen halk direnişi, 3. ayına giriyor. Irak’ta Kürt kadınları MİT tarafından katlediliyor. Rojava’da kadın devrimini boğmaya çalışıyorlar.

Türkiye’de politik sivil her kadın yaşam güvencesinden yoksunken; kadınlar cezaevlerinde tecavüz ve işkenceyle katledilirken; yaşamına dair her yer hapishaneye dönüştürülmüşken sessiz kalınmasını beklemek, kadın mücadelesini anlamamak ve tanımamaktır.

‘Jin jiyan azadî’ sloganı, dünyada karşılık buldu; her renkten, ulustan, inançtan kadınlar, şiar edindi.

Türk iktidarı, yeniden şiddeti tırmandırmayı, baskıyı bir seçim aracı olarak kullanmayı tercih ettiğinden ilk hedefi yine kadınlardır. Gözaltına alınan kadınlar, onurlu temsilcileridir. Bu kadınlar sayesinde ülke onurlu bir yüzyıla yürüyor.

İktidara hatırlatıyoruz; yarattıĝınız korku, yalan ve iftiralar sizi vuracak.

Biz FEDA Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Kadınlar Birliği üyeleri olarak gözaltındaki ve tutsak kadınların mücadelesinin yanındayız. Sizin yarattıĝınız korku imparatorluĝunun sonunu, bu kadınlara yaklaṣıminiz belirleyecek. Kirli ve kanlı ellerinizi kadınların üzerinden çekin.”