KJA: Savaşa inat, barış hemen şimdi!

KJA, "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" şiarıyla düzenlenecek eyleme destek vereceğini açıkladı.

KJA, "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" şiarıyla düzenlenecek eyleme destek vereceğini açıkladı.

Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KJA'lı kadınlar olarak 10 Ekim'de 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi' şiarıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenecek olan Emek, Barış ve Demokrasi mitingine katılmak üzere Ankara'da olacağız" denildi.

'DEMOKRATİK ULUS HEDEF ALINIYOR'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "7 Haziran zaferine ve varoluşsal bir hak olan özyönetimi inşa etme çabasına tahammül edemeyen AKP hükümeti  Varto, Silvan, Bismil, Dersim, Cizre, Hakkari, Sur ve diğer tüm merkezlerde özel güvenlik bölgesi adı altında sıkıyönetim ilan etmiştir. Halklar ve kadınlar olarak yeni bir yaşamı örmeye çalışmak, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesini sağlamak amacıyla biz kadınlar, bu güvenlikçi politikalara karşı yaşamın her alanında mücadele etmeye devam ediyoruz. AKP hükümetinin kendi iktidarını devam ettirebilmek için kararını verdiği bu savaş, tüm farklılıkların bir arada eşit ve özgür temelde gönüllü birlikteliğinin mümkün olduğunu ortaya koyan Demokratik Ulus'u  hedef almaktadır. Demokratik çözüme ve nihayetinde gerçekleşecek olan barışa olan inanç yok edilmeye çalışılmaktadır."

'İNANCIMIZI KORUYORUZ'

KJA, sivil katliamlarına ve siyasi soykırım operasyonlarına rağmen, demokratik çözüme ve barışa olan inancını koruduğunu belirterek, "Bu nedenle 10 Ekim 2015 Cumartesi günü  bu ülkenin bütün ezilenleri, kadınları ve demokrasi güçleri ile birlikte biz de 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' diyeceğiz" dedi.