KJK: Özgürlük ateşi söndürülemez

KJK Koordinasyonu, Newrozlaşan Kürdistan kadınının, bedenini Newroz ateşiyle sararak, özgürlük ateşini söndürmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini kanıtladığını vurguladı.

Bahar tadında dirilen, yenilenen ve bilinçlenen Kürdistan kadınlarının, özgürlük devriminin evrenselleşmesine öncülük ettiğini belirten KJK Koordinasyonu, “Yarım asırlık özgürlük devriminin birikimi ve tecrübesiyle tarihi hesaplaşmayı gerçekleştirelim. 21. yüzyılı kadın öncülüğünde öz iradeye dayalı halkların devrimine dönüştürelim” diye seslendi.

KJK Koordinasyonu, Newroz Bayramı vesilesiyle yapılan yazılı açıklama şöyle: Diriliş ve direnişin coşkusuyla başta Önder Apo’nun, dağda, zindanlarda, mücadelenin her alanında direnen yoldaşlarımızın, kadınların ve halkımızın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Önder Apo öncülüğünde yarım asırdır gelişen, diz çökmeyenlerin, baş eğmeyenlerin, sonu muhteşem olacak diyenlerin, yaşamı uğrunda ölecek kadar sevenlerin ve ‘Direnmek Yaşamaktır’ diyen Mazlumların bilinci, isyanı ve tarihsel sorumluluğuyla 50. Önderlik Newrozu’nu coşkuyla karşılıyoruz. İmralı işkence sistemine karşı dağda, ovada, zindanlarda, meydanlarda Önderlik direnişine katılan, faşizme karşı mücadeleye yükselten özgürlük sevdalısı tüm kadınları ve halkımızı yürekten selamlıyoruz. Newroz ateşini bedenlerinde yakan, Apo’cu ruhla sömürgeciliğe meydan okuyan büyük Newroz şehitleri Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî, Bêrîvan ve Semaların şahsında tüm Kürdistan devrim şehitlerini saygıyla, minnetle anıyoruz.

SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI DİRENMENİN ADRESİ

İnsanlığın kök hücresinin geliştiği Mezopotamya’da Kürt, Arap, Fars, Ermeni, Süryani, Türk halkları olmak üzere tüm bölge halkları asırlarca zalime karşı ortak mücadele başarısını Newroz gerçekliğinde görerek, Newroz’u direniş bayramı olarak bin yıllardır karşılamaktadır. Bu nedenle Newroz, her türlü sömürgeciliğe karşı büyük direnmenin başlangıcı ve özgürlükte buluşma adresidir. Kadim Mezopotamya coğrafyası en büyük zorbalara şahitlik ettiği gibi, Demirci Kawa’dan Mazlum Doğanlara kadar büyük özgürlük devrimlerine ve devrimcilerine de tanıklık etmiştir.

DEVRİM ATEŞİNİ HALKLARLA BULUŞTURUYOR

Yarım asırdır amansız bir direniş sergileyen Önder Apo, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde ise gerçekleştirdiği vicdan ve halk devrimi; demokratik ulus ve kadın özgürlüğüne dayanan demokratik modernite paradigmasıyla erkek devlet aklının zorba ve sömürü düzenine karşı devrim mücadelesini evrensel düzeye çıkartmıştır. Newrozlaşarak halklara önderlik eden Rêber Apo, kapitalist modernite güçlerinin İmralı işkence sistemine karşı tarihin en büyük direnişini gerçekleştirerek, Kürdistan’da yükselen devrim ateşinin Ortadoğu ve dünya halklarıyla buluşmasını sağlamaktadır.

NEWROZLAŞAN KÜRDİSTAN KADINI

Bu anlamda Mart 1973’te başlayan ve 50. yılında kesintisiz devam eden Kürt Özgürlük Hareketi büyük halk önderlerini yarattığı gibi, Sara, Rahşan ve Zekiye gibi ateş ve işkence ile sınanmış nice tarihi kadın önder kişiliklerini de yaratmıştır. Yaşamın her alanına ve zamanlarına yaydırılan direnişi 21 Mart’ta zirveleştiren kadın mücadelesi, Newrozları başka bir anlama kavuşturmaktadır. Newrozlaşan Kürdistan kadını oynadığı tarihsel rol ile direnişin kadınla nasıl bir heybet, irade ve toplumsal özgürlük kazandığını, bedenlerini Newroz ateşiyle sararak özgürlük ateşini söndürmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini kanıtladı. Bedenlerinde kutladıkları Newroz ile her şart altında teslimiyeti kabul etmeyerek Newroz’un kadınca tutumunu aldılar. Bahar tadında dirilen, yenilenen ve bilinçlenen Kürdistan kadınları, özgürlük devriminin evrenselleşmesine öncülük etmektedir. Her türlü sömürgeciliğin kaynağını oluşturan cinsiyetçi, çeteci, zorba erkek devlet zihniyetine karşı zorlu ve onurlu bir mücadeleyi omuzlayarak toplumsal özgürlüğün öncülüğünü yapmaktadırlar.

ORTAK MÜCADELE DURUŞUNA DÖNÜŞTÜRELİM

8 Martları kesintisiz direnişe dönüştüren, mücadele kararlılığı ve cesaretiyle özgürlüğü toplumsallaştıran, 1 Mart’an 21 Mart’a hamlesel ruhla faşizme karşı mücadele eden Kürt kadınlar, Newrozları tüm zamanları aşan özgürlük anlamına kavuşturmakta ve kadın gerçekliğinin Newrozlaşmasını sağlamaktadır. İkinci yılanda devam eden “Faşizme Karşı Özgür Toplumu ve Kadını Savunma Zamanıdır” hamlemiz çerçevesinde, tüm kadınlar ve halkımızı, Newroz alanlarına akarak, devrimci halk savaşı kararlılığıyla mücadeleyi yükselterek, isyan, direniş ve zafer ruhuyla Newroz’u, Kürdistani halkların ve kadınların başarıya kilitlenmiş ortak mücadele duruşuna dönüştürelim.

TARİHİ HESAPLAŞMAYI GERÇEKLEŞTİRELİM

Bu temelde Önderlik Newrozu’nu özgürlük Newroz’una dönüştürelim. Yarım asırlık özgürlük devriminin birikimi ve tecrübesiyle tarihi hesaplaşmayı gerçekleştirelim. 21. yüzyılı kadın öncülüğünde öz iradeye dayalı halkların devrimine dönüştürelim. Bu bilinç ve tarihsel sorumlulukla, Kürdistan gençliği Newrozlaşan Mazlum Doğan ruhuyla alanlara, özgürlük saflarına ve direnişe akmalıdır. Cinsiyetçiliğe, sömürgeciliğe karşı Zekiyelerin, Rahşanların, Ronahî ve Bêrîvanların özgürlük ateşiyle kadınlar direniş kuşanmalıdır. Werxelê, Zendura ve Mamreşo’da destan yazan Kürt kadınlarının ve gençlerinin faşizmi kesin yenilgiye uğratmanın zafer ruhuyla Newroz’u anlamlandırılam. Kürdistan özgürlük gerillasının dağlarda yükselttiği direniş meşalesini, ovada, şehirde ve tüm meydanlarda yükselterek zafere kilitlenen halk gerçekliğiyle günümüzün Dehaklarına gereken cevabı verelim. Tarihin bir kez daha Newroz tavrıyla anlam kazanması ve Newroz’un tarihsel özüne kavuşması hedefiyle faşizmi nihai yenilgiye uğratalım. Newrozlaşan halk gerçekliğinin yarattığı tüm değerlerin bileşkesi olan Halkların Önderi Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayalım. Bu duygu inanç ve kararlılıkla, bir kez daha özgürlük için direnen tüm kadınların ve halkların Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Newroz pîroz be."