KJK'den Lepratti için başsağlığı mesajı

Celeste Lepratti'yi anan KJK, "Celeste’nin mücadele değerlerini ve hayal ettiği hayatı gerçekleştireceğiz" dedi.

Kurdistan Kadınlar Topluluğu Koordinasyonu (KJK), yaşamını yitiren Kürt dostu Arjantinli aktivist Celeste Lelpratti için başsağlığı mesajı yayımladı.

KJK'nin mesajı şöyle:

"Değerli dostumuz Celeste Lepratti'yi amansız bir hastalık sonucu zamansız kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyor, başta değerli ailesine  ve tüm mücadele arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Celestre Lepratti kadın hakları mücadelesinin yanı sıra insan hakları ve adalet mücadelesinde de önemli bir aktivist idi. Bu mücadele duruşunda doğruları kadar ödediği ağır bedelin de katkısı büyüktü.

'KARDEŞİNİN MÜCADELE BAYRAĞINI YERE DÜŞÜRMEDİ'

2001 yılında tarihe Kara Aralık olarak geçen, sosyal hak ve özgürlük için gerçekleşen ayaklanma sırasında polis tarafından katledilen 38 aktivist içinde Celeste Lepratti’nin kardeşi de bulunuyordu. Celeste ağır bir bedel ödeyerek devletin baskı, şiddet ve sömürü yüzüyle karşılaşmış birisi olarak o tarihten itibaren kardeşinin mücadele bayrağını yere düşürmeden son nefesine kadar birçok cephede haksızlığa karşı mücadele etmiştir.    

'KÜRT HALKIYLA BİRLİKTE EYLEMLERE AKTİF KATILDI'

Rosario Belediye meclis üyesi olarak yerel yönetim çalışmalarına katılmış, daha sonra Plazo de Mayo anneleriyle birlikte diktatörlük döneminde kaçırılan bebeklerin bulunması için mücadele etmiştir. 2016 yılından itibaren yakından takip ettiği Kurdistan Kadın Harketi ile geçen Şubat ayından itibaren dayanışma komite üyesi olarak çalışmalara katıldı.

2022 yılında  Kürt Özgürlük Hareketi ve Halkının maruz kaldığı  Türk faşist devletin işgal saldırılarına karşı yaşadığı şehirde bizzat eylemelerde aktif olarak yerini alarak bu haksız saldırılar karşısında durdu.

Türk devletinin Kürt düşmanı savaşında hiçbir kural tanımazlığı sonucu Kürt özgürlük savaşçılarına karşı kullandığı kimyasal silaha karşı Arjantin’de başlatılan kampanyada çağrıcılar arasında yer aldı ve Türk devletinin bu suç pratiğinin mutlaka cezasız kalmaması için çalışmalar yürüttü.
Arjantin ve Kürt halkı arasından kurulan bağı özellikle değerli kadınlara borçluyuz. Şehit Legerin’in her iki halkın kadınlarının buluşmasında, mücadelelerinde ortaklaşmasında ve dostluk bağlarının gelişmesinde çok önemli katkıları olmuştur. Bu vesileyle Şehit Legerin’i de anmak ve minnetlerimizi sunmak istiyoruz. Örülen bu dostluk bağına Celeste de dahil olarak katkı sağlamıştır.  

'HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Değerli Celeste Lepratti daha özgür, daha demokratik ve daha adaletli bir yaşam için dünyanın farklı yerlerinde kadınların ve hakların mücadelesinin birbiriyle bağlantılı olduğunu görerek elinden geldiği oranda  bir enternasyonalist olarak önemli katkılarda bulundu.

Biz de Kurdistan Kadın Hareketi olarak; Celeste’nin mücadele değerlerini ve hayal ettiği hayatı kendi mücadelemizle gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.


Kadınlar olarak 2022 yılının son çeyreğinde Jin riyan azadî sloganı ile; sömürüye, işgale, savaşa, kadın ve doğa kırımına karşı özgür yaşamı birlikte geliştirme iddiamızı dünya çapında yükselttik. 2023 yılında  bu iddiamızı daha da büyüterek değerli Kadın Şehitlerimize layık olacağız."