KJK Gulçiya Gabar ve Pelşin Newroz’u andı

KJK Koordinasyonu, 2019 yılında işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik bir saldırısında şehit düşen gerilla komutanı Gulçiya Gabar ile Pelşin Newroz’u andı.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, 29 Nisan 2019’da düzenlenen saldırıda şehit düşen PAJK Meclis Uyesi ve  HPG Merkez Karargah Komutanlarından Gulçiya Gabar ile Pelşin Newroz’u andı.

KJK’nin açıklaması şöyle:

“Kurdistan devrimi çok büyük bedeller ödenerek bu günlere ulaşmıştır. Bu devrimde kadın mücadelesi ise daha zorlu süreçlerden geçmiş, kadına nefes almanın bile haram olduğu bir zamandan, bugün 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapmayı hedefleyen bir düzey yakalanmıştır. Kuşkusuz hiçbir mücadele ve kazanım bedelsiz gelişmiyor. Bu anlamda şehitler mücadelemizde en büyük emeği verenler, bu emekle devrimin meşakkatli yolunu bizler için aydınlatanlar olmuştur. Faşist TC’nin Medya Savunma Alanları'na yaptığı saldırılar sonucunda 2019 yılında şehit düşen Gulçiya Gabar ve Pelşin Newroz arkadaşlar da mücadele ve yaşamlarıyla yolumuzu aydınlatan şehitlerden olmuşlardır.

Gulçiya Gabar arkadaş, serhildanlar şehri olan Mardin’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, ailesinin ve Mardin’in bu yurtsever geleneğine bağlı olarak mücadeleye katılmış ve öyle yaşamıştır. Kurdistan’ın her karış toprağına ayak izlerini bırakmış ve alın terini dökmüş, bu emsalsiz emeği ve mücadele tarzı ile kendisini ölümsüzleştirmiştir. Ş. Gulçiya arkadaş dağlarda büyük bir aşkla yürümüş ve tıpkı adı gibi bu dağların en nadide güllerinden olmuştur. Emek vermiş, ter dökmüş, dökülen her damla terde toprağa can vermiş, yeni güllerin yeşermesine vesile olmuştur. Mücadelesiyle dağların asi ve asil devrimcisi olmuş, kadınların dağlarda dağların ise kadınlarla güzel olduğunun en iyi örneği olmuştur.

Ş. Gulçiya Gabar arkadaş Bakur’dan Başur’a Başur’dan Rojava’ya Kurdistan’da mücadele yürütmüş, emek vermiş, sömürgeci faşist düşmanlara karşı savaşmıştır. Mücadelemizin en zor zamanlarında, en zor alanlarında kalmış, hiçbir bireysel kaygıya düşmeden, her şeyini özgür Kurdistan mücadelesine, özgür kadın mücadelesine vermiştir. Bulunduğu her alanda tek başına bir ordu gücü gibi katılmış, öyle çalışmıştır. Önderliği ve şehitleri kendisi için yaşam ölçüsü ve moral kaynağı yapmış, hep bu kaniden beslenmiş ve tüm yoldaşlarını da böyle beslemiştir. 27 yıllık devrim yürüyüşünde moral ve maneviyatı bir an olsun eksilmemiş, aksine an be an büyümüş ve tüm yoldaşlarının çekim merkezi haline gelmiştir. Gulçiya arkadaş tüm dünyaya büyük bir aşkla bakmış, bu aşkta O’nda insanlara, kadınlara ve yoldaşlarına karşı büyük bir sevgiye, bağlılığa dönüşmüştür. 24 saat Önder APO ile yaşamayı esas almış özü, sözü ve eylemi hep bir olmuştur. Ş. Gulçiya 27 yıllık bu mücadele yürüyüşüyle devrimci bir kadın, bir gerilla, bir komutan nasıl olmalı ve nasıl yaşamalı sorularının cevabı olmuştur. Her zaman Önder APO’nun en büyük hayali olan ¨felsefe dahil, birçok konuda tartışabileceği kadınlara olan özlemine¨ cevap olmak istemiş, bu istek ve arayışla, sürekli kendisini geliştirmiş ve kendisini an’da yaratarak katılmış, an’a cevap veren bir militan olmuştur. Devrime ve yaşama bir bütün olarak bakmış, askeri çalışmalardan ideolojik çalışmalara kadar devrimin tüm ihtiyaçlarına karşı kendisini sorumlu görmüş ve bulunduğu her ortamı bir okul yaparak yoldaşlarıyla paylaşmıştır. YJAStar ve HPG Askeri Konsey Üyesi olan Gulçiya arkadaş, engel tanımayan mücadelesi ve dervişane yaşamı ile kadın hareketinin öncü militanı olmuştur.

Kurdistan Özgür Kadın Hareketi olarak birçok ilki yaşamış ve bu ilklerin getirdiği zorluklarla yüz yüze kalmış olmamıza rağmen Ş. Gulçiya arkadaş bu zorlukların aşılmasının adı olmuştur. Kadın ordulaşmasının öncülüğünü yapmak kadar, nasıl geliştirilmesi gerektiğine dair de büyük çabanın sahibi olmuş, öz savunmasız tek bir kadının kalmaması için mücadele etmiştir.

Ş. Pelşin Newroz arkadaşta Türkiye metropollerinde büyümesine rağmen tıpkı Gulçiya arkadaş gibi Mardin’in serhildan ve yurtsever geleneği içinde yetişmiştir. Çocukluk hayallerine ihanet etmemiş, gerçek yaşamı dağlarda görmüş, tıpkı adı gibi genç bir kadın gerilla olarak dağlarda yeniden doğmuş ve yapraklar gibi yeşermiştir.

Şehadetlerinin 4. yılında Ş. Gulçiya Gabar ve Ş. Pelşin Newroz arkadaşları saygıyla anıyor, ölümde yeni yaşamı yaratma gücünde olan bu yoldaşlara bağlılığımızı belirtiyor ve hayallerini gerçekleştirmek için her an’ımızı mücadeleyle yaşayacağımızın sözünü yineliyoruz.”