Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

KJK: Rojava Devrimi umut ışığı oldu

Rojava Devrimi'nin 7. yılına ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, gittikçe güçlenen Rojava Devrimi'nin tüm dünyaya umut ışığı olduğunu belirtti.

Komelên Jinên Kurdistanê (KJK) Koordinasyonu, Rojava devriminin 7. yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Tarihsel anlama gelen 19 Temmuz Devrimi'nin gün geçtikçe geliştiği kaydedilen açıklamada, binlerce şehidin emeği sayesinde Rojava Devrimi'nin tüm dünyayı aydınlattığı vurgulandı. Rojava Devrimi'nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ideolojisi ve felsefesi ile gerçekleştiği belirtilen KJK açıklamasında şunlar yer aldı: "19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 7. yıl dönümü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, Kürdistan şehitlerine, YPG/YPJ savaşçılarına ve Rojava halkı başta olmak üzere tüm insanlığa kutlu olsun.

İktidar zihniyetinin Ortadoğu'ya yerleşmesinin ardından, kadın köleliği, hırsızlık, talan, ölüm, savaş ve toplumsal sorunlar oluşmaya başladı. Kadının köleleşmesiyle tüm toplumun köleleştiğini gören egemen sistemler bu şekilde iktidarlarını sürdürerek, insanlığa köleliğin doğal bir şey olduğunu kabul ettirdi. 19 Temmuz atılımı ise işgalcilerin insanları ayırmak için koydukları sınırları sonlandırdı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve düşüncesi gerçekleşen 19 Temmuz Devrimi'nde halklar iradelerini ortaya koyarak değerlerine sahip çıktı."

KADINLAR ROJAVA DEVRİMİ'NDE ÖNCÜLÜK YAPTI

19 Temmuz Rojava Devrimi ile birlikte bin yıllardır gasp edilen anaerkil sistemin somut halinin Rojava'da hayat bulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "19 Temmuz Rojava Devrimi'nde kadınlar öncülük yaptı. Bu yüzden 19 Temmuz devrimi kadın devrimidir. Herkese ilham kaynağı olan Rojava devrimi kapitalist sisteme karşı, demokratik ulus sistem ile alternatif bir model oldu. Kapitalist sisteme alternatif olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ideolojisiyle Kürt kadınları öncülüğünde Arap, Çerkes, Asuri ve diğer halk ve inançtan kadınlarla birlikte özerk sistem inşa ediliyor. Kürt kadınları, Önder Apo'nun ideolojisi ile kapitalist moderniteye karşı hala savaşıyor ve güçlü bir şekilde özgürlük mücadelesini yürütüyor. Bundan kaynaklı Önder Apo'ya ve kadınlara bu kadar saldırı gerçekleşiyor" denildi.

ROJAVA DEVRİMİ'NDE BİNLERCE ŞEHİDİN EMEĞİ VAR

19 Temmuz Rojava Devrimi ile birlikte ahlaki ve politik bir toplumun inşa edilmesi için bugüne kadar ağır bedellerin ödendiği vurgulanan KJK açıklamasında devamla şu ifadeler yer aldı: 19 Temmuz devrimi kendiliğinden ortaya çıkmadı, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerinin bıraktığı kültürün devamıdır. Rojava Devrimi tüm işgalci güçlerin saldırısına karşı direnerek 7. yılına girdi.

Gittikçe güçlenen Rojava Devrimi tüm dünyaya umut ışığı oluyor. Bu da Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde canını veren Sakinelerin, Zilanlarin, Nalinlerin, Beritanların, Delallerin, Arinlerin ve binlerce şehit arkadaşın emeği sayesindedir. Efrîn direnişinde yer alan, tüm saldırılara karşı direnerek boyun eğmeyen Avestaların ruhu ve inancıyla demokratik ulus sistemi tüm Ortadoğu'da yayılıyor. Kadın devrimi olan Rojava Devrimi'ni sürdürmek ve demokratik ulus sistemini inşa etmek için Suriye ve Kuzey Suriye'deki bütün kadınların birliği sağlanmalı."