KNK'li kadınlardan Alman hükümetine dosya

Kürt Ulusal Kongresi (KNK) üyesi kadınlar Türk devletinin işgal girişimlerini durdurulması için Berlin’deki Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak dosya sundu.

KNK'li kadınlar Alman Dışişleri Bakanlığı önünde bir araya gelerek Türk Devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına dikkat çekti.

Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana Avaşin, Metina ve Zap bölgelerine saldırıyor.

Bakanlık önünde yapılan açıklamada, “Bu sebepsiz askeri operasyonların Kürtlere karşı bir soykırım kampanyasının başlangıcı olduğuna inanıyoruz. Bu operasyonlar, 1915'te 1,5 milyon Ermeni’nin hayatına mal olan Ermeni Soykırımı'nın yıldönümünde, ABD Başkanı Biden'in Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıdığı gün başlatıldı. Mevcut savaşı, halkımızı yok etme çabası olarak görüyoruz” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“23 Nisan'da ABD Başkanı Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO, AB ve ABD'den Kürtlere bir kez daha saldırmak için izin aldığı açık. Erdoğan ve savunucuları PKK ile Türkiye arasında bir mücadeleden söz ederken, bugünün çatışmasının Türk devletinin Kürt halkına karşı uzun süredir devam eden savaşının sadece son bölümü olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bu, halkımızın var olma hakkına karşı bir savaştır ve her zaman olmuştur. Sözde İslam Devleti (IŞİD) terörist grubu 2014 yılında Suriye ve Irak topraklarının büyük bir bölümünü ele geçirip Orta Doğu'ya yayılma tehdidinde bulunduğunda, Kürdistan'daki Kürt halkını ve kadınlarını koruyan ne NATO ne de ABD idi.”

Türk devletinin başta Kürt kadınları olmak üzere kadınlar için de bir tehdit oluşturduğunu belirten KNK’li kadınlar, kadın cinayetlerinin Türk devleti tarafından sınırlarının ötesinde de temel bir politika haline getirildiğini kaydetti.

Özellikle Rojava’da işgal edilen alanlarda işlenen sistematik savaş suçlarını hatırlatan KNK’liler, “Suriye'deki Türk destekli güçlerin yağma, tecavüz ve zorla evlendirmeleri teşvik ederken, Suriye'deki Türk işgal bölgelerinde kadınların durumu dehşet verici” dedi.

Açıklama şöyle son buldu: “Türk devletinin yayılmacı işgal politikası, NATO'nun belirtilen ilkelerini açıkça ihlal etmektedir. NATO üyesi ülkeleri müdahale etmeye ve NATO üyesi bir ülke olan Türkiye'nin ittifakın normlarını ve anayasasını ihlal etmesini durdurmaya çağırıyoruz.”