Kogreya Star'dan Kürt Halk Önderi için mektup

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sağlık durumunun netleştirilmes için uluslararası kadın örgütlerine ve STK'lere mektup gönderdi.

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkma ve sağlık durumun netleştirilmesi kapsamında uluslararası kadın örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına mektup gönderdi.  
Kongreya Star Rojava Koordinasyonu'nun mektubu şöyle:

“Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin duyduğumuz ciddi endişelerimiz nedeniyle size yazıyoruz. Bilindiği gibi Sayın Abdullah Öcalan 50 yılı aşkın bir süredir barış, demokrasi ve kadın özgürlüğü için mücadele ediyor. 1999 yılında uluslararası komployla Türk devletine teslim edilen Önder Öcalan o zaman beri ağır tecrit işkencesi altında.

Önder Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit yürütülen özel bir savaş politikasıdır. Türk devleti, Önder Öcalan şahsında bütün Kürt halkının iradesini kırmak istiyor. İmralı hapishanesindeki mevcut şartlar Türkiye kanunları ve uluslararası kanunlara aykırıdır.

Avukatların müvekkiliyle görüş talebi hiçbir kanuna dayandırılmadan reddediliyor. Avukatları, Önder Öcalan’la en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüşme gerçekleştirdi. Bu tarihten sonra herhangi bir görüşe izin verilmemekle birlikte Sayın Abdullah Öcalan’ın durumu bilinmemektedir.

'HER ADIMINI KADINLAR İÇİN ATTI'

Türk devleti, geçmişte de Önder Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin provokasyonlarda bulunmuş, Önder Öcalan’ın sağlık durumu hakkında endişelere yol açmıştır. 2007 yılında Önder Öcalan’ın zehirlendirildiği şüphesi ve 2020 yılında İmralı Adası’nda çıkan yangın gibi durumlarda Önderliğin durumu belli değildi. Son olarak 14 Mart 2021’de Türk medyasında Önder Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin birtakım iddialara yer verildi.

Kürt halkı, Önder Öcalan’ın sağlık durumunun netleştirilmesi ve fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle dünden beri alanlara aktı. Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar ve Kürt kadın örgütü olarak sayın Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında endişeliyiz. Önder Öcalan’ın durumu netleştirilmeden Kürt halkı huzur içinde yaşamayacak. Önderliğin sağlık durumu bütün Kürt halkının durumuyla bağlantılıdır. Toplumun güvenliği Önderliğin güvenliği ile ilişkilidir. Bu bağlamda insani duygularla oynamak, topluma korku ve endişe yaymak isteyen Türk devleti, Kürt halkına karşı bu tür saldırılarda bulunuyor.

Sayın Abdullah Öcalan, başta kadınlar olmak üzere bütün ezilenlerin hakları için mücadele etti ve şu anda İmralı Adası’nda mücadelesine devam etmektedir. Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar olarak, Önder Öcalan’ın felsefesi ve ideolojisinden ilham, bilinç ve güç aldık. Bu bilinç ve güçle kadın devrimini burada başlattık ve bütün kadınların hakları için büyük adımlar attık.

Önder Abdullah Öcalan her adımını kadın mücadelesi için attı. Bütün Kürt kadınları olarak biz de bu bağlamda Önder Öcalan’a sahip çıkmalıyız. Başta kadın örgütleri olmak üzere bütün toplumsal ve antikapitalist örgütlerin, insan haklarını ihlal eden Türk devletine karşı harekete geçmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi için ilgili kurumlara baskı kurması çağrısı yapıyoruz.

Bu bağlamda Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun netleştirilmesi, tecrit siyasetinin sonlandırılması ve Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını talep ediyoruz.”