KÖM: Cizre'ye gelin, katliamları durdurun

Cizre'ye gitmek üzere Amed’den yola çıkan kadınlar Cizre girişinde durduruldu. İçeri alınmayan kadınlar, basın açıklaması yaptı. Kadınlar, herkesi Cizre'ye gelerek katliamları durdurmaya çağırdı.

Cizre'ye gitmek üzere Amed’den yola çıkan kadınlar Cizre girişinde durduruldu. İçeri alınmayan kadınlar, basın açıklaması yaptı. Devletin Cizre'de boğmak istediği kadınların ve halkın sesini duyduklarını belirten kadınlar, herkesi Cizre'ye gelerek katliamları durdurmaya çağırdı.

Kadın Özgürlük Meclisi'nin çağrısıyla Amed’de bir araya gelen kadınlar, tüm engellemelere rağmen Cizre'ye kadar ulaştı. Ancak, Cizre girişinde durdurulan kadınların ilçeye girişlerine izin verilmedi.

Kadın heyetinde KÖM'ün yanı sıra Özgür Kadın Kongresi (KJA), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Özgür Genç Kadın (ÖGK), Yeryüzü Kadınları ile Barış Meclisi yer alıyor.

Cizre girişine kadar gelen kadınlar, burada askerler tarafından durduruldu. Cizre girişinde durdurulan kadınlar, oturma eylemi yaptı.

Bir süre sonra açıklama yapan kadınlar, girişlerine izin verilmemesini protesto etti.

KÖM adına yapılan açıklamayı okuyan SKM üyesi Şeriban Güven, "Cizre'nin sesini duyduk, bugün buradayız. Çünkü biz kadınlar, çığlığını duyuramama, bazen duymazdan gelinip sessiz, dilsiz kılınma halinin ne olduğunu kendi hayatlarımızdan çok iyi biliyoruz" dedi. Kadınların Cizre'de yaşanan zorbalığı kendi yaşamlarından çok iyi bildiklerini, tanıdıklarını vurgulayan Güven, "Bastırılmaya çalışılan bütün sesleri duyarız, dinleriz" diye kaydetti.

Cizre'de yaşayan kadınların sesini duymak ve duyurmak için geldiklerini belirten Güven, "Cizre'ye, kadına, yaşama, özgürlüğe, barışa sahip çıkıyoruz. Tek bir canın daha yitmesini istiyoruz" dedi.

Özgür, onurlu bir yaşam isteyen halkın taleplerinin katliamlarla bastırılmak istendiğini söyleyen Güven, şunları söyledi: "Beraberimizde milyonlarca kadının yüreğini, sevgisini, desteğini taşıdık. Diyoruz ki, devletin Cizre'de ve yer yerde giderek yükselterek sürdürdüğü halkın özgür iradesini ezme, boyun eğdirme, yerle bir etme saldırılarının önüne geçmenin tek çaresi, bu gidişata karşı ortak güçlü bir ses yükseltmektir. Cizre'ye, kadına, yaşama, özgürlüğe, barışa ses çıkarıyoruz."

Güven, başta kadınlar olmak üzere, katliamların sona ermesini isteyen herkesin Cizre'ye gelmesini istedi.

Kadınlar açıklamanın ardından Amed’e doğru yola çıktı. KÖM, yarın Amed’in Lice ve Sur ilçelerini ziyaret edecek.