Kongra Star’dan saldırılara karşı küresel kadın cephesi çağrısı

Kongra Star, dünyanın dört bir yanındaki kadınlara işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı küresel düzeyde bir kadın cephesini örgütleme çağrısında bulundu.

Kongra Star, Türk devletinin Kurdistan’a yönelik soykırım saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklamayla, Türk devletinin kadınlara yönelik saldırılarına karşı dünya çapında bir kadın cephesi oluşturmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, ‘Kadınlar Rojava’yı koruyor’ hamlesine katılım çağrısı yaptı.

Açıklama şöyle:

‘TÜM DÜNYA KADINLARI İÇİN ÇAĞRI: ROJAVA’YI TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINDAN KORUYUN’

İşgalci Türk devleti 20 Kasım’da Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye, Başûrê Kurdistan’ın Kandil ve Asos dağlarına aynı anda saldırdı. Saldırı sonucunda 11 sivil şehit düştü, 6 kişi de yaralandı.

Türk devleti, bu saldırıyı İstanbul'da 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının kurbanlarının intikamını almak için düzenlediğini iddia ediyor. İçişleri Bakanı'nın patlamadan 6 saat sonra yaptığı ve bunu Rojava'yı yapmakla suçladığı konuşmasında, QSD'yi desteklediği için ABD'nin elinin de işin içinde olduğunu dile getirdi.

Kürtler için İstanbul'daki patlamanın Türk devletinin Rojava'ya saldırmak için bahane bulmak amacıyla planladığı zaten belliydi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin MHP'li olduğu ortaya çıkınca bu gerçek daha da netleşti.

ABD VE RUSYA SALDIRILARI ONAYLADI

ABD ve Rusya'nın hava sahasını kontrol ettiği bir bölgeye yönelik saldırılar, her ikisinin de Türk devletinin bu saldırıları gerçekleştirmesine izin verdiğini gösteriyor. İstanbul bombalamasının ertesi günü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'de Biden ile bir araya geldi. Bunun da ötesinde, ABD Merkez Komutanlığı İran'ın Başûrê Kurdistan'ın sınırına yönelik saldırılarını resmen kınadı. Ancak işgalci Türk devletinin aynı gün Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları karşısında sessiz kaldı. Avrupa hükümetleri de aynısını yaptı, işgalci Türk devletinin savaş suçlarını kınamıyor, protestocuları suçluyor.

TÜRK DEVLETİNE ULUSLARARASI SORUŞTURMA AÇILMALI

Uluslararası toplumun,  Türk devletinin Kürtlere ve Rojava Kürdistan projesini müdahalesini protesto etmenin yeterli olmadığı açıktır. Ancak Türk devletinin gerçekleştirdiği soykırım saldırıları hakkında uluslararası soruşturma açılmalıdır.

Bu nedenle aktif desteğiniz çok önemlidir. 25 Kasım öncesi Türk ordusu taarruza geçti. Bu dönemde Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadın hareketi “Devletlerin ve ataerkil zihniyetlerin her türlü şiddetine karşı Jin, Jiyan, Azadî” şiarıyla bir hamle başlattı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarının kadın devrimine yönelik olduğunu biliyoruz. Türk devleti bu yılın Rojava Devrimi’nin 10. yılı olması nedeniyle başta kadın öncüler olmak üzere çok sayıda kişiyi hedef aldı. Askeri saldırılar ile devrimin öncülerini hedef alınması arasındaki bağlantıyı görebiliriz. Bu nedenle işgalci Türk devletinin kadınlara yönelik saldırılarına karşı dünya çapında bir kadın cephesi oluşturmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz.

Sizi aşağıdaki noktalarda bize destek olmaya davet ediyoruz:

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey Suriye ve Başûrê Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı protesto gösterileri düzenleyin.

Özerk Yönetim’e ve yerel halka desteğinizi açıklayın.

İşgalci Türk devletinin savaş suçlarını durdurması için hükümetlerinize baskı yapın.

BM'ye Türkiye'nin 51. maddeye göre sınır ötesi saldırılarına meşruiyet vermemesi çağrısında bulunun.

Bu saldırıların arka planına ilişkin farkındalık düzeyini artırın.

Aşılmaz bir destek duvarı inşa ederek daha fazla saldırı yapılmasını önleyin.

“Kadınlar Rojava’yı koruyor” hamlesine katılın.”