Kongra Star: Rîhan, onbinler olup yeniden yeşerecek

Kongra Star, 20 Haziran günü Qamişlo kanton yönetimini hedef alan işgalci Türk devletini kınayarak, şehit düşenler için başsağlığı dileğinde bulundu.

Kongra Star yaptığı yazılı açıklamada SİHA saldırısında şehit düşen Leyman Şiwêş, Yusra Derwêş ve Firat Tûma’yı andı.

Açıklamada, “Rîhan (Leyman Şiwêş) ve Yusra Derwîş yoldaşlarımızın hedef alınması öyle sıradan tesadüfen gelişmiş bir saldırı değil, özel olarak hazırlanmış bir planlan dahilinde yapılmış bir saldırıdır. Faşist Erdoğan hem kadınların gelişmesinden korkuyor hem de güçlü irade sahibi kadını kabul etmiyor. Çünkü zihninde 5 bin yıllık birikmiş faşist bir erkek egemen zihniyeti hâkim durumda. Döneminin klasik erkek egemen erkek zihniyetiyle pervasızca her dere saldırmakta. Fakat şunu çok iyi bilmeli ki; o yaydığı kin ve nefret ile faşizminde boğulacak ve her zaman bölge halkının vicdanında mahkûm edilecek” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Ayrıca, bu katliamın Astana zirvesinin gerçekleştiği ve Mesrur Barzani’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği sıralarda gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Bu katliamı Türkiye, Rusya ve KDP’nin ortaklığında planlanmış bir katliam olarak görüyoruz. Ne yazık ki kendini sözde Kürtlerin temsilcisi olarak gören bu güçler, Kürtlerin karşılaştığı hiçbir zor zaman ve süreçte Kürtlerin yanında değil düşmanlarının yanında yer almışlarıdır. Erdoğan’ın en gelişmiş teknik silahlarla öncü Kürt kadınlarını katlettiği sıralarda maalesef kendine sözde Kürtlerin temsilcisi diyen Mesrur Barzani, Erdoğan’la poz veriyordu.  Kürt kadınları olarak onu bu katliamların ortağı olarak görüyor.

Fakat, işgalciler ve onun işbirlikçileri şunu çok iyi bilmeliler ki; Yoldaşımız Rîhan, reyhan tohumu gibi on binlerce yıldır insanlığa ev sahipliği yapmış bu toprakların kucağına bırakarak, yurdumuzun özgürlük bahçelerinde ektiği özgürlük tohumlarıyla on binlerce Rîhan olup yeniden yeşerecek.

Kongra Star olarak, Rîhan’ın ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı diliyor, anılarının önünde eğiliyoruz. Her daim yoldaşlarımızın izinde zafere kadar yürüyecek ve bıraktığı direniş bayrağını sonuna kadar taşıyacağız.”