Kongreya Star’ın ‘Önderlik Evi’ önündeki nöbeti 2’inci gününde

Kongreya Star, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kobanê’nin Elpelûr köyünde bir süre kaldığı eve işgalci Türk devletinin saldırması üzerine başlattığı nöbet eylemi ikinci gününde.

Kongreya Star, işgalci Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kobanê’nin Elpelûr köyünde bir dönem kaldığı eve saldırması üzerine dün başlattığı nöbet eylemi devam ediyor. 

Nöbetin ikinci gününde evin önüne kurulan çadıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Kongreya Star bayrakları asıldı. 

Nöbeti, 4 Kongreye Star üyesi, Fırat Bölgesi’nde salgın karşı ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararına uygun olarak 24 saat boyunca tutacak.

Eyleme katılan Edle Bekir, “Önderlik Evi”ne yapılan saldırıyı kınayarak, “Önder Öcalan’ın evi bölge halkı için büyük bir değere sahip” dedi.

Yalnızca Kürt Kürt Halk Önderi’nin üzerindeki tecridin kaldırılması değil, aynı zamanda fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulunan Edle Bekir, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devletinin işgaline karşı mücadeleyi büyüteceğini söyledi.

Edle Bekir, uluslararası kamuoyunun işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik aralıksız saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınadı.