Kurdistan Kadınlar Birliği'nin görüşmeleri devam ediyor

Kuzey Kurdistan’dan Güney Kürdistan’a gelen Kurdistan Kadınlar Birliği Platformu heyeti, sosyalist kadın grupları ve Kürt Kadınları Diyalog Grubu ile bir araya geldi.

Kuzey Kurdistan’dan gelen Kurdistan Kadınlar Birliği heyeti, Kurdistan Demokratik Sosyalist Kadınlar Birliği’ne ziyarette bulundu. Heyet, ardından YNK Kadınlar Birliği (Yekîtiya Jinan a YNK’ê) ve Kürt Kadınları Diyalog Grubu (Rêxistinên Peywendiyan a Jinên Kurd-REPAK) ile bir araya geldi.
Kadınlar heyetini, Kurdistan Demokratik Sosyalist Kadınlar Birliği ziyaretinde Başkan Pexşan Muhammed karşıladı. Pexşan Muhammed ziyarete ilişkin Rojnews’e şu açıklamalarda bulundu:

"Kurdistan Demokratik Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Kuzey Kurdistan’dan gelen heyetin ziyaretinden mutluluk duyduk. Kuzey Kurdistan heyeti yaptığı ziyaret ile her dört parça Kurdistan’dan kadınları temsil edecek bir Kadın Platformunun oluşturulmasını talep etti. Bu yapılan öneriden çok memnunuz. Partimiz daha önce de barışa ve Kurdistan’ın diğer parçalarındaki farklı konular için destek vermiştir ve bu böyle de devam edecektir.”

Kuzey Kurdistan’dan gelen Kurdistan Kadınlar Birliği Platformu heyeti YNK Kadınlar Birliği’ni de ziyaret etti. Diyalog ve tartışmalardan sonra, Kadınlar Birliği Sekreteryası Seywan Rustem konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Heyetin Güney Kurdistan’a gelmesinden memnunuz. Her dört parçada kadınları temsil edecek bir örgütün kurulması olumlu bir adımdır. Daha çok yan yana gelebilmemiz için kadınların sorunlarını birlikte çözüme ulaştıralım.”
Heyet ardından REPAK örgütünü ziyarette bulundu. Görüşmelerde, Kurdistan’ın dört parçasında kadın ilişkilerinin gelişmesi için birlikte çalışma ve mücadele sözü verildi.