Kürdistanlı Öğrenci Kadınlardan 2. JXK konferansına davet!

Kürdistanlı Öğrenci Kadınlar, 29 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak olan 2. JXK konferansına (Jinên Xwendekar ên Kurdistan) katılım çağrısı yaptı.

JXK aktivistleri yazılı bir açıklama ile 2. JXK konferansına (Jinên Xwendekar ên Kurdistan) tüm genç kadınları davet ediyor.

JXK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Sevgili Yoldaşlar,

Ataerkillik derken, Rêber APO'nun (Abdullah Öcalan) tecavüz kültürü olarak tanımladığı 5000 yıllık bir kültürden bahsediyoruz. "Kadınlar üzerinde beş bin yıllık ataerkil bir egemenlik kültürü yaratıldı. Ben buna tecavüzlük kültürü diyorum." Önderliğin bunun üzeri verdiği örnek, sonsuza dek ataerkillik sisteminden kopmak ve bir alternatif çözümü üretmektir. Kürdistanlı Öğrenci Kadınlar olarak kadınların özgürleşmesine dayanan demokratik, ekolojik bir yaşamın inşasında öncü bir rol oynuyoruz. Bu temelde biz tecavüzcü kültüre “HAYIR” diyoruz!!! Ataerkilliğe açık bir “HAYIR” ile cevap verecek bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Bu aynı zamanda evrensel analizleri ve günlük direniş pratiğiyle özgürlüğün mekansal değil sosyolojik anlamda başladığını ispatlayan Rêber APO'nun özgürlüğü için ayakta durmak anlamına da geliyor. Şimdi binlerce kadını Kürdistan'ın özgür dağlarına çeken onun felsefesidir. Heftanîn, Garê, Zap, Metîna ve Avaşîn'deki ataerkilliğe karşı mücadelede öncü rolü üstlenenler de yine Özgürlük Gerillalarının savaşıdır. Rêber APO'nun çalışmaları ve direnişi, kadınların liderliğini yaptığı devrimin temelini atıyor. Bu temelde diyoruz ki, Rêber APO’nun özgürlüğünün zamanı geldi!

Sevgili yoldaşlar,

Mevcut durum ve aciliyet göz önüne alındığında, son iki yılı tartışmak, değerlendirmek ve mücadelemiz için yeni yöntemler bulmak için bir araya gelme ihtiyacı görüyoruz. Bu nedenle Avrupa çapında 2. JXK konferansımızı düzenliyoruz. Kürt ve Enternasyonalist genç kadınlar olarak kimliğimizi vurgulamak ve zamanımızın sorularına cevaplar bulmak için kendimizi nasıl eğitip, organize edebileceğimizi birlikte tartışacağız. Ataerkillik aslında bize ne yapıyor? Cani erkek zihniyetinin karakteri nasıl değişir? Bu zamanlarda bile ona karşı nasıl örgütlenebiliriz? Bunu daha iyi ortaya çıkarmak için ne tür eylemler geliştirebiliriz? Bu nedenle sizi 29 Mayıs 2021'deki 2. JXK konferansına davet ediyoruz. Özgürlük mücadelemizden bizi hiçbir şeyin alıkoymasına izin vermeyeceğiz! Geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz! Bu nedenle tecavüz kültürüne “HAYIR” diyoruz! Tecride karşı “HAYIR” diyoruz! Rêber APO'nun özgürlüğünün zamanı geldi!

JXK (Jinên Xwendekar ên Kurdistan)"