’Güneyli anneler işgale karşı ayaklanmalıdır'

Barzanierin Türk devletinden bir farkları kalmadığını belirten Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, "Güney Kürdistanlı annelere de sesleniyoruz; Onlar da ayaklanıp, bu savaşın bitmesi için sorumluluk almaları gerekiyor” dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a işgal saldırıları devam ederken, KDP’nin bu saldırılara verdiği destek Kürdistanlılar tarafından dünyanın her yerinde protesto ediliyor. Özellikle anneler, Barzani ailesinin ihanetine oldukça tepkili. Barzani ailesinin Türk devletine desteğini eleştiren Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, bir an önce bu hatadan dönmeleri çağrısında bulundu.

İnisiyatif üyelerinden Mevlüde Atsız, politik çıkarlarını düşünen Barzani Ailesi’nin Türk devletine destek verdiğini belirtti. Atsız, Barzani ailesinin de Kürt olduğunu ancak buna uygun davranmadıklarını ifade etti.

TÜRK DEVLETİNDEN FARKLARI KALMAMIŞTIR

Atsız, şöyle devam etti: “Barzani ailesinde eğer biraz da olsa Kürtlük namına bir şey olsaydı, bugün bunu yapmazlardı. Hem Türk devleti hem de Barzaniler Kürtlere karşı birlik olmuş durumda. Barzani’de Kürtlük adına biraz düşünce olsaydı, Türk devletinin orayı işgal etmesine izin vermezdi. Bu, Barzaniler için büyük bir ayıptır. Dünya var olduğu sürece bu eksiklikleri dillerde olacaktır. Bir Kürt olarak kendilerini bu duruma düşürmemeleri gerekirdi. Artık Barzani’nin Kürtlüğü bile tartışmalı hale geldi. Kendisine ‘Kürt’ demiyoruz. Çünkü artık Türk devletinden bir farkları kalmamış.”

GÜNEYLİ ANNELER AYAKLANMALI

Güney Kürdistanlı annelerinin de sokaklara çıkarak bu ihaneti protesto etmeleri gerektiğini söyleyen Atsız, “Oradaki annelerin de artık ayaklanıp, Barzanilerin bu ihanetini kabul etmeyeceklerini söylemeleri lazım. Bizim kadar, orada yaşayan annelerin de sorumluluğu vardır. O yüzden bu duruma karşı hep birlikte direnmeliyiz. Güney Kürdistanlı annelerin Barzanilere karşı iyi bir mesaj vermelerini istiyoruz. Türk devletine Kürdistan topraklarında yol vererek, Kürt çocuklarını katletmelerine göz yummak ayıptır. Tüm anneler el ele vererek, Barzani ve Türk devletinin işbirliğini durdurmamalılar” diye konuştu.

DÜŞMANA KARŞI BİRLEŞMELİYİZ

Sultan Altan ise, Barzanilerin Türk devletiyle olan işbirliklerini kınadığını ve Kürt çocuklarının bu işbirliği neticesinde katledilmek istendiğine dikkat çekerek, “O bölgenin adı Kürdistan’dır ve buna göre bir yönetim olmalıdır. Barzani’nin bu kirli savaştan ellerini çekmesi gerekiyor. Kürdistan’ın bir kedisini bile kimseye vermeyeceğini söyleyen Barzani, Türk devletine bu kadar yol vermeye utanmıyor mu? Buradan Güney Kürdistanlı annelere de sesleniyoruz; Onlar da ayaklanıp, bu savaşın bitmesi için sorumluluk almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.