Linz'de 25 Kasım etkinlikleri

Kürtler ve Avusturyalılar, 25 Kasım dolayısıyla Linz kentinde etkinlikler düzenledi.

Avusturya'nın Linz kentinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli sivil toplum kuruluşları ve DEM-KURD, bir dizi etkinlik düzenledi.

SOS mit Menschen, Frauenbüro Linz, Frauenhaus Linz, Volkshilfe OÖ, Arcobaleno Flüchtlingshilfe ve Demokratik Kürt Kültür Merkezi çalışanları, Linz Belediyesi binasında bir araya gelerek Avusturya'daki 28 kadın cinayetini gündeme getirdi. Ölümü simgeleyen beyaz elbiseler giyen 28 farklı ulustan kadın, kentin en işlek köprüsü üzerinde ellerinde mumlar ve dövizler ile dizilerek eylem düzenledi. Kadınlar daha sonra şehrin en işlek caddesi olan Landstrasse'de TJK-E'ye ait 25 Kasım bildirilerini dağıttı.

Yerel radyo Radyo FRO ile bir söyleşi yapan Kürdistanlı kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 'Jin-Jiyan-Azadi' sloganına dikkat çekti, Abdullah Öcalan’n "bir toplumda kadın ne kadar özgür ise o toplum o kadar özgürdür" değerlendirmesini aktardı.

KÜRT KADIN SAVAŞÇILAR SELAMLANDI

Kadınlar Rosa Kadın Platformu bünyesinde yine Linz'in işlek yerlerinden Martin Luther Platz'da bir araya gelerek bir miting ve yürüyüş düzenledi. Mitingde konuşan Sağlık Çalışanları Sendikası temsilcilerinden Loranza Julia, savaşta en çok kadın ve çocukların mağdur olduğunu vurguladı, Kürdistan'da Türk devleti ve DAİŞ çetelerine karşı mücadele eden kadınları selamladı.

Etkinlikte Kürt kadınları bir tiyatro gösterisi de gerçekleştirdi.

Yürüyüş Promenade Meydanı'nda bulunan Vali Konağı önüne kadar sürdü. Eyleme çevreciler de destek verdi. Çevreciler, bisikletleri ile miting alanını ziyaret etti.

Miting 'Jin-Jiyan-Azadi' sloganıyla son buldu.