Lavrio’da kadınlar şiddete karşı yürüdü

Lavrio Kampı’nda 25 Kasım dolayısıyla TJK-E öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya bağlı da Lavrio Kampı'nda yaşayan kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla alanlara çıktı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Demokratik Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde buluşan yüzlerce kişi, "Jin, Jiyan, Azadî" sloganı ile yürüdü. Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşen Kürt devrimci kadınların resimleri ve Jin, Jiyan,Azadî yazılı pankart ve dövizler taşıyan kitle, ellerinde taşıdıkları PKK, TJK-E, YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile de başta İmralı olmak üzere dört parça Kurdistan’da gelişen direnişleri selamladı.

Sık sık "Jin,Jîyan, Azadî", Bijî Berxwedana YPJ, Bijî Serok Apo, Faşist Türkiye ve Diktatör Erdoğan sloganları atan kadınlar, daha sonra Lavrio meydanında bir açıklama yaptı. Kürdistan devrim şehitler anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde, TJK-E adına açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kürt kadınları öncülüğünde gelişen direniş selamlandı ve erkek devlet zihniyetine karşı Önder Apo'nun kadın özgürlükçü paradigmasının Rojava öncülüğünde hayata geçirilip, kadın direnişinin kazanacağı belirtildi.

Eylem, balonlara takılan kadın şehitlerin resimlerinin gökyüzüne bırakılması ve Jin,Jiyan, Azadî sloganları ile son buldu.