'Leyla Güven’e uygulanan hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in tutukluluğuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve partinin Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in hakkında açılan davanın duruşmasında mahkemenin verdiği tutukluluğun devamı kararına yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Bugün Amed'de görülen duruşmada 29 Haziran 2018 günü Leyla Güven için tahliye kararı veren mahkeme başkanı ve bir üye hâkim, izinli oldukları gerekçesiyle duruşmaya katılmadığına dikkat çekilen açıklamada, onların yerlerine 4 Kasım sivil darbesi ile tutuklanan İdris Baluken'e ceza veren üye hâkimin getirildiği, bu durumun mevcut yargının AKP/Saray rejiminin emir-talimatı ile işlediğini ortaya koyduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Gerek 29 Haziran 2018 günü ortaya çıkan hukuksuzluk örneği, gerekse de bugün tahliye edilmeyerek bir sonraki duruşmanın 4 Kasım 2018 gibi milyonların iradesine yapılan sivil darbenin yıl dönümüne verilmesi AKP/Saray rejiminin Kürdistan ve Türkiye halklarına vaad ettiği yeni Türkiye'nin de resmini çizmiştir" denildi.

"29 Haziran'da oy birliği ile tahliye kararı veren mahkeme ne oldu da bugün Leyla Güven'in tutukluluğunun devamlılığına oy birliğiyle karar vermiştir?" diye soran HDP Kadın Meclisi, "Leyla Güven'e yönelik uygulanan bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız" diye belirtti.