MKP: Daha güçlü kadın iradesi için örgütlenelim

MKP, 8 Mart açıklamasında kadın direnişlerini selamladı, "Daha güçlü kadın iradesi için örgütlenelim" çağrısında bulundu.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Kadın özgürlük mücadelesi tek taraflı, salt bir kazanım savaşı
değil, aynı zamanda ait olanı geri alma savaşıdır da" denilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Bu mücadele için savaşanlar sadece özgür ve eşit bir dünyanın özlemini duymuyorlar, o özlemi gerçek kılmak ve onu yaşayabilmek için mücadelenin geliştirilmesi için çalışıyorlar.
Boynunda urganla ölüme yürürken bile yüzündeki cesareti düşmanın suratına dağlayan Tanya’lar ve
Leyla Kasım’lar gerçekleştiriyor bunu. İşgalcilerin vücutlarında patlayan Dalal’ler ve Zilan’lar
kanıtlıyorlar. Rojava da DAİŞ çetelerine karşı en önde savaşan Arin Mirxan ve Barin Kobani’ler
zılgıtlarıyla ses oluyor kadınların sesine. İşkenceye direnerek ölümsüzleşen Ulrike’ler; teslimiyeti ezip direnişi muştulayan Yeliz, Şirin, Gül ve Hasret yoldaşlar bunun göstergeleri oluyorlar. Ölüm oruçlarının kadın savaşçıları; Ayça İdil, Nergiz Gülmez ve Yeter Güzel yoldaşlar dirhem dirhem küçülen bedenleriyle ortaya koyuyorlar bu durumu. Enternasyonalizmin bayrağını en zorlu süreçlerde yükseklere çeken Barbara, Ceren ve Aynur yoldaşlar ispatlıyorlar kadınların sınır tanımayan özgürlük tutkularını. Ve sonunda savaşımızın sarsılmaz kaleleri Lori, Deniz ve Mercan yoldaşlar kanıtlıyorlar kadınların somut savaşımını. Bizlere aynı çağrıyı yineliyorlardı hep beraber.
Vardık, varız, varolacağız!
Kadınların Kurtuluş mücadelesinde ölümsüzleşmiş komünist ve devrimci kadınları saygı ve minnetle
anarken, mücadele içinde mahpus düşmüş, ölüm orucu ve savaş gazisi tüm kadın yoldaşları saygı ve sevgi ile selamlıyoruz." 

Kadın direnişlerinin selamlandığı açıklamada, kadın şehitler de anıldı ve "Daha güçlü kadın iradesi için örgütlenelim" mesajı verildi.