Mulhouse’da sendikaların çağrısıyla bir günlük feminist grev

Fransa’nın Mulhouse kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar 1 günlük feminist greve gitti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Fransa’da 37 sendika, feminist ve siyasi örgüt bir günlük "Feminist Greve" gitti.

“Kadınların uğradığı ayrımcılığa, eşitsizliğe ve cinsel şiddete son verin" şiarıyla başlatılan bir günlük Feminist Grev dolayısıyla, aralarında Sema Yüce İnsiyatifi’nin de yer aldığı ve 15 feminist ve kadın kurumundan oluşan Collectif Feminist – 68 Mullhouse’da eylem düzenledi.

Eylemde yapılan konuşmalarda 8 Mart tarihinin tüm dünyada kadınların mücadeleyle kazandıkları hakların korunması ve birlikte mücadeleyi yükseltme günü olduğu belirtildi. Kadınların dünyanın her yerinde tacize, tecavüze, şiddete uğradıkları ve cinayete kurban gittikleri ifade edilerek, iş hayatında da sömürü ile karşı karşıya oldukları belirtildi.

Cinsel şiddet ve kadın cinayetleri faillerinin dünyanın bir çok yerinde cezasızlıkla ödüllendirildiklerine dikkat çekilen konuşmalarda, kadınların cinsiyet eşitlikçi ve eşit emek taleplerinin ise göz ardı edildiğine vurgu yapıldı.

Konuşmalarda Macron hükümetine de seslenen kadınlar, gereken yasal düzenlemelerin bir an önce sağlanması talebinde bulunularak, kadınların birlikte mücadeleyi yükselme çağrısında bulunuldu.