NAV-DEM: Zilan festivaline güçlü katılalım

NAV-DEM, 23 Haziran’da Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştirilecek olan Zilan Kadın Festivali’ne güçlü katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan Zilan Festivali’nin 23 Haziran günü Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacağını vurguladı.

“İçinden geçtiğimiz süreç itibarıyla ülkemizin ve halkımızın özgürlüğünün kaderini etkileyecek bir seçim dönemini yaşarken, Zilan Kadın Festivali’ne güçlü katılım önemlidir" diyen NAV-DEM, Kürt kadınları için bir manifesto niteliğinde olan büyük devrimci Zeynep Kınacı (Zilan) anısına geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 14’üncü festivalin düzenlendiğini kaydetti.

Kapitalist modernitenin ve onun uzantılarının saldırılarına karşı kadınların her yerde kendilerini örgütleyerek verdikleri mücadelenin bir parçası olan Zilan Festevali’ne başta NAV-DEM meclis kadın eşbaşkanları, kadın yöneticiler, kadın üyelerin aktif bir şekilde yer alarak kadın kitlesinin, genç kadınların katılacağı belirtildi.

NAV-DEM, egemen sisteme karşı olan tüm erkeklerin ve demokratik güçlerin Zilan Festivali’ni sahiplenmeye ve her kesin festivale güçlü katılım çağrısı yaptı.