Özgecan Aslan Cinayeti'nin 2. duruşması görüldü

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesiyle ilgili davanın 2. duruşması görüldü. "Nitelikli cinsel istismar" gerekçesi ile hazırlanan yeni iddianame mahkeme tarafından kabul edildi ve iki dava birleştirildi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesiyle ilgili davanın 2. duruşması görüldü. "Nitelikli cinsel istismar" gerekçesi ile hazırlanan yeni iddianame mahkeme tarafından kabul edildi ve iki dava birleştirildi. Bir sonraki duruşma, 3 Aralık'ta yapılacak.
Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat'ta bindiği minibüsün şoförü ve iki kişi tarafından üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması görüldü.
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşma için kadın kurumları, taraftar grupları ile kadın cinayetlerine uğrayanların aileleri adliye önünde toplandı. 
Duruşmaya; Aslan'ın müdafiliğini yapmak üzere onlarca avukat ile birlikte sanık Ahmet Suphi Altındöken, baba Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe'nin avukatları ile Aslan ailesini temsilen Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan katıldı. Sanıklar minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile Fatih Gökçe (25) ise bulundukları cezaevlerinden video konferans (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

'SANIKLAR AYNI SUÇTAN YARGILANMALI'

Yeni iddianame kapsamında, sanıkların Özgecan Aslan'ı cinsel istismar amaçlı olarak alıkoyduklarının anlaşıldığı, Fatih Gökçe'nin Aslan'a dönük cinsel istismar suçunu işlediği ve yaşananlar göz önüne alındığında sanıkların cinsel istismara yeltendiği ancak maktulün aktif direnmesi nedeniyle sanık Suphi Altındöken'in "Kasıtlı öldürme" suçunu işlediği vurgulandı.
Sanık Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe'nin eylem gerçekleştirildiği sırada gözcülük yaptıkları ve eylemlerinin "Kasten öldürme" eylemi ile birbirlerini tamamlar nitelikte olduğunun da ifade edildiği iddianamede, sanıkların aynı suçlardan yargılanmaları ve cezalandırılmaları, Suphi Altındöken'in cebir ve şiddet kullanarak kasten adam öldürme suçlarından, yine cebir ve şiddet kullanarak nitelikli cinsel suça teşebbüs etmekten yargılanmaları, sanık Fatih Gökçe de, bir suçu gizlemek ve kasten öldürmek suçları gereğince, sanığın maktule karşı nitelikli cinsel istismarda bulunma gereğince cezalandırılmaları istendi. Cinayetin toplumda yaşatmış olduğu infial de göz önüne alınarak, ceza indirimine gidilmemesi talep edildi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ HÜKÜM TALEBİ

Aslan'ın avukatı Sevim Küçük, tecavüz girişiminin teşebbüs aşamasında kaldığını düşünmediklerini, sanıkların 'cinsel istismar' suçunu işledikleri doğrultusunda ağırlaştırılmış hükümlerle yargılanmalarını istedi. 

3 ARALIK'A ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı, sanıkların mahkeme huzuruna getirilmesine karar vererek duruşmayı, 3 Aralık gününe erteledi. 
Duruşmanın bitmesinden sonra adliye önünde bir araya gelen kadınlar, "Özgecan Aslan isyanımızdır" sloganını attı.