PAJK, komutan Gulçiya Gabar’ı andı-YENİLENDİ

PAJK Meclis üyesi ve HPG Merkez Karargah Komutanlarından Gulçiya Gabar’ı saygıyla anan PAJK Koordinasyonu, "Rêber APO’nun kadın özgürlük felsefesini en özlü özümseyen Gulçiya yoldaş, yaşamının her anında bu arayışın adı oldu" dedi.

PAJK Meclis üyesi ve  HPG Merkez Karargah Komutanlarından Gulçiya Gabar, 29 Nisan 2019’da Garê bölgesinin Çemankê alanında gerçekleşen saldırıda şehit düşmüştü.

PAJK Koordinasyonu yaptığı açıklamada, “PAJK Meclis üyemiz, HPG Merkez Karargah Komutanlarından Gulçiya Gabar yoldaş ile genç devrimci Pelşîn Newroz yoldaşımızın şehadeti önünde saygıyla eğiliyor, soykırımcı faşist düşmandan hesap sorarak mücadelede yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Gulçiya Gabar yoldaş katıldığı ilk günden itibaren Kurdistan dağlarında, mücadelenin olduğu her alanda yılmaz bir kadın devrimci, komuta, öncü olarak rol oynadı. Botan, Amed, Garzan, Rojava’da Önderlik gerçeğini yaşamsallaştırarak savaşa komuta etti. Komuta tarzı, yaşam duruşu ve faaliyetleriyle yoldaşlarını eğiterek, her biriyle en anlamlı yoldaşlığı geliştirerek gönüllerde taht kuran hep aranan yoldaş, komuta, öncü oldu. Önderliğin ‘eylem dışındaki tüm zamanlar eğitim zamanıdır’ perspektifini yaşam disiplini edindi. Okuma, öğrenme aşkıyla doluydu. Her fırsatta okuyan, başucundan kitap eksiltmeyen bu anlamda teori ve pratiğin bütünlüğüyle savaşan, dönüştüren ve geliştiren oldu. Rêber APO’nun özgürlük felsefesini yaşayarak yaşatarak Parti çizgisinin en yalın, sade eşsiz militanlığını sergiledi.

Kadın partileşmesine tüm ruhuyla, varlığıyla inanarak kadın özgürlük mücadelemizin, hareketimizin gelişimini belirleyen oldu. Gulçiya yoldaş şahsında Kadın Kurtuluş ideolojisiyle donatılmış bir kadının şartlar ne olursa olsun sonsuz yaratıcılığa, devrim aşkına, cesarete, engel tanımayan iradeleşmeye tanıklık ettik. Rêber APO’nun kadın özgürlük felsefesini en özlü özümseyen Gulçiya yoldaş, yaşamının her anında bu arayışın adı oldu. Rêber APO’yla 24 saat yaşamın kendisi oldu. Bu onu özel, güzel, farklı kılan en nadide özelliğiydi. Kurdistan yurtseverliğinin kadın özüyle yüklü kültürünü taşıyandı. Yaşam ve mücadele duruşuyla gittiği her alana bu kültürü taşırdı. Doğal insan, doğal kadın kimliğiyle yeniden toplumsallığı yaratandı. Komünal, öz verili, toprağa ve özgürlüğe bağlılığı kadın özgürlüğüyle bütünleştirmiş hakikat insanıydı.  Kapitalizmin hiçbir kirine bulaşmadan kendini yetiştirmeyi başaranlardandı. Söze gerek duymayacak kadar yalın kişiliğiyle Kurdistan’dı, sosyalist özle yoğrulmuş özgürlük çizgisini temsil eden öncü kadın devrimciydi. Yoldaşlarını, kadınları ve halkını hem çok seven hem koruyan hem uğruna her bedeli ödeyen kararlılığın, inancın timsaliydi.

Yüklendiği askeri görev ve sorumluluk kadar Parti Merkez görevlerinin derin bilinciyle her günü devrim günü olarak karşılayacak denli heyecan, coşku dolu bir yürekti. PAJK meclis görevlerini, parti merkezinde yerine getirdiği gibi tüm sahalarda da başarıyla yerine getirdi. Gerillada saha komutanlığı yaptığı süreçlerde parti merkezine geliştirdiği rapor, değerlendirme ve analizlerle Partinin önünü açan, pratiğin önünü açan katılım sergiledi. Partileşmeyi şahsında başarmış kadın militanlığının en özlü ifadesi olup parti çizgisini her sahaya taşırandı. İnandığı gibi yaşayan, yaşamın anlamını eylemselleştiren, inancın ve bilincin bütünlüğüyle sorumluluklarına sarılan hücrelerine kadar tepeden tırnağa PAJK’laşmanın, PKK’lileşmenin gerçeğiydi.

Gulçiya Gabar yoldaşla görevdeyken düşmanın hava saldırısı sonucu şehit düşen Pelşîn Newroz yoldaş, azimli, kararlı bir kadın gerillaydı. Genç yaşına önemli tecrübeler sığdırmış, emeğiyle kendini yetiştirmiş Pelşîn Newroz yoldaşı hep hatırlayacağız.

Yine Nîsan ayında şehit düşen YJA Star-HPG Komuta Konsey üyesi Nalin Muş ve Helin yoldaşları şahadetlerinin 6. yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Kadın öz savunma bilincimiz ve kimliğimiz olarak Nalin Muş ve Helin yoldaşların anısına bağlılığımız demokratik kadın konfederalizmini geliştirme, kadın devrimini başarma olacaktır. Bu anlamda Kadın Hareketimizin 8 Mart'ta startını verdiği ‘JIN JIYAN AZADÎ BERBI ŞOREŞA JINÊ’ mücadele hamlesini şehitlerimizin çizgisinde yürüterek 2023 yılını faşizmle büyük hesaplaşma ve kazanma yılına dönüştürme iddiamızla tüm mücadeleci kadınları selamlıyoruz.”