PYD'den kadına şiddete karşı kampanya

PYD Kadın Meclisi, “Kadınların mücadele birliği şiddeti sona erdirecek” şiarıyla bir kampanya başlattı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddetin son bulması için iki kampanya başlattı.

Meclis, "Kadınların mücadele birliği şiddeti sona erdirecek” şiarıyla üçüncü bir kampanya daha başlattığını duyurdu.

'KADINA ŞİDDETİ YOK EDECEĞİZ'

PYD Kadın Meclisi’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Kadınların tarihi kahramanlık ve mücadeleyle dolu. Kadınların mücadelesi sayesinde devrimimiz bu seviyeye ulaştı. Kadınlar aynı zamanda Rojava Devrimi’nde siyasi, ekonomik, toplumsal, askeri ve diplomasi alanlarında elde ettiği kazanımlarla bütün dünya kadınlarına özgürlük ve umut ışığı verdi.
Fakat bütün bunlara rağmen egemen güçler ve ataerkil zihniyetin kadına yönelik yürüttüğü şiddet devam ediyor. Amaç ise özgür kadın iradesini yok etmek. Kadınların bizim toplumumuzda her gün zulüm, şiddet ve katledilme olaylarıyla karşı karşıya kaldığını görüyoruz.

PYD Kadın Meclisi olarak, parti ve meclisin ilkeleri temelinde mücadele ediyoruz. Kampanya ve eylemlerimiz aracılığıyla kadına yönelik her türlü şiddeti yok edeceğimiz sözünü veriyoruz.

Kampanyamızın ilkini Eylül ayında, ‘Kadınları öldürmeyi bırakın’ 2’ncisini ise Şubat ayında, ‘Komploya hayır, işgale hayır ve şiddete hayır’ şiarıyla yapmıştık. Bu açıklamayla 3’üncü kampanyamızı ‘Kadınların mücadele birliği şiddeti sona erdirecek’ şiarıyla başlatıyoruz.

Toplumda kadına yönelik işlenen cinayetleri kınıyoruz. Bütün kadın örgütlerine, toplumun diğer parçalarına bu olayların önüne geçmek, köleliğin ve haksızlığın ortadan kalması için birlik olmaları çağrısında bulunuyoruz.  Özgür kadının iradesi ve gücüyle özgürlüğe ve başarıya ulaşacağız."

EYLEM PROGRAMI

PYD, eylem programını şöyle duyurdu:

"-Suçların azalması ve kadın haklarını desteklemek amacıyla medya kuruluşları için formlar oluşturulacak.
-Kadın haklarının ihlal edilmesi durumunda kanuna uygun cezaların yer aldığı ve kadın haklarına ilişkin uyarı ve bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması.
-Erkeklere seminerler verilecek.
-Toplumsal Adalet Meclisi tarafından kadın ölümlerinin belgelenmesi ve suçlulara verilen cezalara ilişkin istatistik verileri açıklanacak.
-Hesekê ve Qamişlo kantonları genelinde bir platform oluşturulması ve konunun kadınlarla tartışılması.
-Minbic, Fırat ve Şehba bölgelerinden hukukçular ve din adamlarının katılımıyla diyalog forumu düzenlenecek.”