RAJIN basın şehidi Nûjiyan Erhan'ı andı

Özgür basın şehitlerinden Nujiyan Erhan'ı şehadetinin 5. yıl dönümünde anan RAJIN, "Nûjiyan Erhan nasıl Gurbetlerin, Denizlerin takipçisi olduysa, özgür basın çalışanları olarak biz de onların yarattığı hakikatin takipçisi olacağız" dedi.

Özgür Kadın Basını (Ragihandina Azad a Jinan-RAJIN), KDP güçlerinin saldırısı sonucu 22 Mart 2017’de şehit düşen Nûjiyan Erhan'ın şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Nûjiyan Erhan'ın işgalci Türk devletinin Kürt kadınına ve Kürdistan halkına yönelik soykırım politikasına karşı çıkarak özgürlük mücadelesine katıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Hakikat arayışçısı özgür basın şehidi Nujiyan Erhan'ı şehadetinin 5. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Onun şahsında gerçeklerin karanlıkta kalmaması için mücadele eden ve bu uğurda yaşamını yitiren tüm basın şehitlerini de minnetle anıyoruz. 

Nûjiyan, Gurbet, Şervîn, Sarye, Deniz, Dilîşan ve Dilovanların izinden giderek özgürlük hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirme sözünü tekrarlıyoruz. Heval Nûjiyan, devrimci bir Kürt kadını ve özgür basın emekçisi olarak üzerine düşen sorumluluk bilinci ile özgürlük mücadelesine öncülük etti. Kararlı bir duruşla hakikatin takipçisi oldu. Özgür basın kimliği ve çizgisi, Gazeteci Nûjiyan Erhan gibi öncü isimlerin kararlılığı ve azmi ile gelişti. Erkek egemen sistemin her türlü medya kuruluşuna karşı devrimci bir duruşla mücadele etti. Bugün Kürdistan'da ve Ortadoğu'da yüzlerce kadın, işgalcilerin hegemonik zihniyetine ve faşizmin saldırılarına karşı bu ruh ve kararlılıkla büyük bir emek ve mücadele veriyor" denildi. 

SALDIRILARA KARŞI ÊZİDÎ HALKININ YANINDA YER ALDI

2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal halkına saldırdığı sırada Nûjiyan Erhan'ın cesurca yönünü Şengal'e verdiğine vurgu yapılan RAJIN açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bir gazeteci olarak Êzidî kadınların acısını yüreğinde ve zihninde hissetti. Hakikatin sesi olmak için çok büyük emekler verdi. Nûjiyan yoldaş hayatın gerçeklerini anlattı ve o toplumun bir bireyi gibi hareket etti. Nûjiyan yoldaşın bu gerçekliği Êzidî kadınlarla güçlü bir bağ ve büyük bir sevgi yarattı. 

3 Mart 2017'de KDP, Türk devleti ile işbirliği içinde Şengal'e Xanesor) bir kez daha saldırmak ve DAİŞ çetelerinin başaramadığı fermanı tekrarlamak istedi. Êzidî halkı ve savaşçıları bu girişime karşı güçlü bir duruş sergiledi. Gazeteci Nûjiyan, KDP'nin saldırılarına karşı devrimci Bir duruş sergileyerek Êzidî halkı ile birlikte en ön cephede yer aldı. Nûjiyan yoldaş bu onurlu duruşundan kaynaklı KDP tarafından bilinçli bir şekilde hedef alındı. 

Bu temelde, devrimci bir tutum ve yeni yaşam arayışları olduğu sürece, Nûjiyanların direniş ruhunun yaşayacağını belirtiyoruz. Nûjiyan Erhan nasıl Gurbetlerin, Denizlerin takipçisi oldu, biz özgür basın çalışanları da onların yarattığı hakikatin takipçisi olacağız. Hakikat arayışçısı Nûjiyan yoldaşımızı bir kez daha sevgi ve minnetle anıyor, onun ve tüm basın şehitlerinin şahsında hakikatin yolunun takipçisi olacağımızın sözünü tekrarlıyoruz."