RJAK: Önder Öcalan’ın özgürlüğü temel görevimizdir

"Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak temel görevimizdir" diyen RJAK, "Tecride karşı güçlü ve etkili bir ses çıkarmaya çağırıyoruz" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), "Hepimiz, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sesimizi yükseltmeliyiz. Çünkü Önder Öcalan’ın güvenliği tüm kadınların ve insanlığın güvenliğidir" dedi.

Açıklamada "Kapitalist ulus-devletler jin, jiyan, azadî felsefesinin önderinin şahsında kadın emeğiyle derlenen tüm insani değerleri ve kadını kendi iktidarına kurban etmek ve bu değerleri yok etmek istiyor. Önder Öcalan’a uygulanan tecrit, yaptıkları tehditler ve vahşi saldırıları faşit iktidarlarının yıkılacağı korkusunun bir sonucudur. Çünkü iktidarlarının ve faşizmin önünü almanın tek yolu Önder Öcalan’ın felsefesidir” denildi.

"Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak temel görevimizdir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar belirtildi: "Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü temel ve hayati görevimiz olarak görüyoruz. Faşizmin ucuz hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu temelde tüm Kürt örgütleri, kadın örgütleri ve özgürlük talep eden herkesi Önder Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı güçlü ve etkili bir ses çıkarmaya çağırıyoruz. Çünkü Önder Öcalan’ın güvenliği tüm kadınların ve insanlığın güvenliğidir.”