RJAK: Düşmanın hayallerini parçalayacağız!

Türk devletinin katlettiği Yusra Derwêş, Leyman Şiwêş ve Fırat Tûma’yı anan RJAK, "Düşmanın hayallerini parçalayacağız" dedi.

İşgalci Türk devletine ait SİHA dün Tirbêspiyê-Qamişlo yolunda bir aracı bombaladı. Saldırı sonucunda Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwêş ve araç sürücüsü Fırat Tûma şehit oldu. Kanton Eşbaşkanı Gabi Şemûn da yaralandı.

Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (Rêxistina Jinên Azad ên Kurdistanê-RJAK), saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Ülkemizi işgal ve halkımızın iradesini kırma girişimlerine karşı halkımızla beraber Yusra ve Leyman’ın yolu olan mücadele çizgisinde mücadeleye devam edeceğimizi yineliyoruz. Halkımızın yurtseverlerine yönelik terör saldırıları bizi korkutamaz, tam tersi bizi güçlendirir. Arkadaşlarımızın ödemek zorunda kaldığı bedelleri, özgürlük mücadelesinde irademizi yeniden yeşertmek ve düşmanın hayallerini parçalamak için kendimize esas alacağız" dedi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Kuşkusuz Yusra ve Leyman yoldaşlar, ihanete ve işgale karşı özgür iradeleriyle birçok kadını eğitmişler ve mücadelelerini aynı çizgide sürdürmeyi kendilerine görev edinmişlerdir. İşgalci-faşist Türk devleti tarafından farklı yer ve ülkelerde birçok kez devrimci kadınlara yönelik gerçekleştirdikleri saldırıları bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz.”