Rojava’da on binlerce kadın alanlarda

Rojava kentleri ile Halep ve Reqa’da on binlerce kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alanlara çıktı.

Eylem ve etkinlikler Qamişlo, Kobanê, Minbic, Reqa, Tebqa ve Halep’te gerçekleşti. Kadınlar, “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Doğru” şiarıyla alanlara çıktı.

QAMIŞLO KANTONU

Qamişlo’daki yürüyüş Süryani Şehitler Kavşağı’nda (Siyahi Kavşağı) başlarken Amûdê’deki yürüyüş Şehit Cîhad Meydanı’nda, Tirbesipiye’de ise Kongra Star Genel Merkezi önünden başladı.

Aynı kantondaki Çilaxa ilçesinde Şehit Masûm Meydanı’nda, Girkê Legê’de Şehit Xebat Meydanı’nda, Til Koçer’de Abdullah Öcalan Parkı’nda ve Dêrîk’te Özgürlük Meydanı’nda yürüyüşler başladı.

Til Hemîs’de Kongar Star Genel Merkezi ve Til Birak’ta Firin Kavşağı önüne halk yürüyüşe geçti.

KOBANÊ

Kobanê kent merkezindeki ağaçlık alanda kadınlar bir araya gelerek, halaya durdu. Daha sonra Cerablus yoluna doğru yürüyüş başladı.

MINBIC

Minbic’te Fırat Hastanesi önünden başlayıp Wadî sokağına kadar yapılan yürüyüşe binlerce kadın ve erkek katıldı.

HALEP

Halep’teki kadın yürüyüşü Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin Şêxmeqsûd’daki genel merkezi önünden başladı. Geleneksel kıyafetlerini giyinen kadınlar, kadın şehitlerin posteriyle yürüyüşte yerlerini aldı.

TEBQA

Tebqa’daki yürüyüşe yüzlerce kadın katıldı. Askeri ve sivil kurum üyeleri, şehit aileleri ve siyasi partilerin de yer aldığı yürüyüş, birinci mahallede başladı.

REQA

Reqa’da da yüzlerce kadın, askeri ve sivil kurum üyeleri, şehit aileleri ve siyasi parti üyeleri yürüyüşe katıldı.

Reqa’nın güneybatısındaki Panorama Kavşağı’nda başlayan yürüyüşte kadın şehitlerin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın portreleri ile “Kadın direnişiyle yaşam güzelleşiyor ve terörü yeneceğiz” yazılı pankartlar taşındı.