Rusya’da 8 Mart kutlamaları

Rusya'daki 8 Mart etkinliklerinde sanatçılar sahne aldı, kadın direnişleri selamlandı.

Rusya’nın farklı bölgelerinde yaşayan Kürt kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.
Kadınlar, bulundukları alanlarda toplantı ve konserlerle kutlamalar gerçekleştirdi. Moskova ve Krasnodar'a bağlı Stariviliçovskaya'da yapılan kutlamalarda, yerel sanatçılar ve folklor grupları sahne aldı.

MOSKOVA


Sinevizyon gösterimiyle başlayan kutlamada Kadın Hareketi, Kuzey ve Doğu Suriye Moskova Temsilciliği ve Moskova Meclisi adına katılan temsilciler birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Kürt kadınların Türk devletine karşı direnişine dikkat çekildi. Konuşmalarda, Kürt kadınlarının başta YJA Star gerillaları ve YPJ savaşçıları olmak üzere dünyanın her dört yanında mücadelelerini başarıyla sürdürdüğü ifade edildi. Etkinlik Moskova’daki yerel sanatçılar Sare Xadjiyeva, Leyla, Monika ve Niştiman folklor grubunun katılımıyla gerçekleşti.

KRASNODAR

Krasnodar'a bağlı Stariviliçovskaya köyünde yüzlerce kişinin katılımıyla 8 Mart kutlandı.

Kutlama yerel sanatçılar ve govend grubu eşliğinde gerçekleşti. Saygı duruşuyla başlayan kutlamada Adige Meclisi Eşbaşkanı Sinem Broyeva, Krasnodar Meclis Eşbaşkanı Bese Aliyeva ve Krasnodar Meclis Üyesi Dilbera Wekil, konuşma yaptı.

Sanatçılar Ahmed Gasanov, Bari Yusubov ve govend grubu Koma Berivan da sahne aldı. Etkinliğe müzisyenler Hasane Rüstem, Rüsteme Celil, Dilbera Wekil de katıldı. Kutlamanın sonunda kadınlara laleler dağıtıldı.