Silava Kobanê: Yaşamı güzelleştirdikçe Önderliğe sahip çıkabiliriz

4 Nisan’a ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getiren YJA Star gerillası Silava Kobanê “Yaşamda emekle Önderliğe yaklaştığımızın farkındayız, yaşamı güzelleştirdikçe ve anlamlaştırdıkça önderliğe sahip çıkabiliriz” dedi.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın üstlenme bölgelerinin bulunduğu Medya Savunma Alanları’nda YJA Star gerillası Silava Kobanê, Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününe ilişkin duygularını ANF’ye aktardı.

YJA Star gerillaları olarak 4 Nisan’ı nasıl ele aldıklarını, anlamı ve önemi üzerine değerlendirmelerde bulunan Silava Kobanê, sözlerine Kürt Halk Önderi’nin doğum gününü kutlayarak başladı. Abdullah Öcalan’ın doğuşunu Kürt halkı için yeni bir doğuş, insanlık için özgürlük umudunun yeniden canlandığı gün olarak el aldıklarına kaydeden YJA Star gerillası Silava Kobanê “Bugünü kendimizin yeniden dirilişi olarak ele alıyoruz. Bilinçlendiğimiz, güçlendiğimiz bir dönemin miladıdır” dedi.

ONUN FİKİRLERİ DİRENİŞİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Bugün Kurdistan dağlarında kadınlar öncülüğünde verilen özgürlük mücadelesinin Kürt Halk Önderi’nin emekleriyle inşa edildiğini vurgulayan Silava Kobanê, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın direnişine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bugün Kurdistan dağlarında kadın yoldaşlarımız öncülüğünde arkadaşlarımızın, işgal saldırılarına karşı gelişen tarihsel direnişi temelinde Önder Apo’nun fikir ve yaratmış olduğu ideoloji yatmaktadır. Duygu ve düşüncenin bütünleştiği kişiliklerde yani Apocu yaşam felsefesinde kendisini yeniden yaratmış kişilikler bu direnişi gerçekleştiriyor. Önderlikle bütünleşen HPG ve YJA-Star gerillaları yenilmez bir iradeye ulaştıklarını son süreçte gelişen ve şu an devam eden direnişlerde gözükmektedir.

Özellikle Kurdistan dağlarında gelişen ruhun halkımıza yansıması olmuştur, özgürlük mücadelesinin kadınlarda yaratmış olduğu sinerji başta Kurdistan’daki kadınlar olmak üzere bölgesel ve küresel bir slogana dönüşmüştür. ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganın evrenselleşmesi özgürlük mücadelesinin hakikatini ortaya çıkardığı gibi bu sloganın kurucusu olan ve en büyük zemini hazırlayan Önder Apo gerçekliğinin evrenselleştiğini herkes tarafından fark edilmektedir.”

ÖNDERLİĞİ OKUDUKÇA BİLİNÇLENİYORUZ

YJA Star gerillası Silava Kobanê, Kürt Halk Önderi’ni tanıdıkça kendisindeki değişime ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Önderliği tanıdıkça kendi gerçekliğimizle yüzleşiyoruz. Sistemin bizde yaratmış olduğu özelliklerin özümüzden uzak olduğunun bilincine varıyoruz. Önder Apo’yu tanıdıkça bilinçleniyor ve irade sahibi oluyoruz. Önderliği okudukça bilinçlendiğimizi, duygu ve anlam gücümüzün derinleştiğini fark edebiliyoruz. Önderliğin felsefesinin derinliği ve hakikati o kadar büyük ki her okuduğunda yeni gelişmeler açığa çıkıyor. Özgürlüğe doğru yürüyüşümüzün hakikati olan, Önder Apo felsefesinde derinleşerek ve Önderlikle bütünleşerek özgürlük yürüyüşümüzü kesintisiz yürüteceğimizi belirtiyorum.”

EMEKLE YOKTAN VAR ETTİ

Özgürlüğün emekle elde edileceği ifade eden YJA Star gerillası Silava Kobanê “Önderliğin yaşam felsefesinde ‘emek vermek özgürlüktür’ diye tanımlamış, bundan dolayı ne kadar emek verirsek o kadar özgürleştiğimizin farkına varıyoruz. En büyük emeğin sahibi olan Önder Apo 50 yıllık özgürlük yürüyüşünde emekle yoktan var etti” dedi.

YJA Star gerillaları olarak emekle mücadele ettiklerini vurgulayan Silava Kobanê, bu konuda ise şu hususlara dikkat çekti:

“Emek vererek zafere ulaşacağımızı biliyoruz bundan dolayı özgürlük için emek verilmesi gerekiyor. Özellikle kadın özgürlük mücadelesinde emekleriyle döneme cevap olan H. Avzem, H. Rojda Kotol şahsında gelişen direnişler kadının gücünü ortaya koymuştur. Biz kadınların özgürlükten başka bir yolu yoktur. Bundan dolayı Önderlik’ le bütünleşerek özgürleşeceğimizi ve tüm engelleri kaldırarak Önderliği fiziki özgürlüğe ulaştırmak için fedaice en büyük emeğin sahibi olarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Özellikle gelişen direnişin sembolleri olan yoldaşlarımız şahsında ortaya çıktı ki kadın kendi özüne temelinde örgütlenirse büyük irade sahibi oluyor. “

Gelişen direnişlerden en çok bizler etkileniyor ve güçleniyoruz. Bu direnişi daha bir üst aşamaya çıkarmak için daha çok yoğunlaşıyor kendimizdeki gelişmeleri aralıksız sürdürüyoruz. Dağlarda ki yaşamın her anı anlamlıdır. Dağların bizde geliştirdiği anlam bizleri güçlendiriyor, en temel ideamız yaşama sahip çıkmaktır. Yaşamı kirlenmemesi için büyük bir emekle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Yaşamda emekle Önderliğe yaklaştığımızın farkındayız, yaşamı güzelleştirdikçe ve anlamlaştırdıkça önderliğe sahip çıkabiliriz. Bu temelde önderlik bizim için yaşam gerekçemizdir diyoruz.”