Silopiya’da kadın seçim bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti’nin Silopiya’daki kadın seçim bürosunun açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Hep birlikte tek adam rejimini gönderiyor, yeni yüzyılı başlatıyoruz” dedi.

Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex İl Örgütü, kentteki ilk kadın seçim bürosunun açılışını Silopiya’da gerçekleştirdi. Seçim bürosu önünde toplanan kitle müzikler eşliğinde halaya durdu. 

KADINLAR DEĞİŞTİRECEK

Depremde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, HDP Şirnex Milletvekili Nuran İmir konuştu. Nuran İmir, Botan’ın bu seçimde gereken cevabı vereceğini ifade ederek, “Kendi rengimizle ve dilimiz ile sandığa gideceğiz. Sandıkları yeşil renkle boyayacağız. Kadınlar olarak hayatın her alanında mücadelemizi sürdürecek, esaret zincirlerini kıracağız. Bu ülkeyi değiştireceğiz ve dönüştüreceğiz. Biz kadınlar değiştirebiliriz, birlikte değişeceğiz. Özgürlük çığlığını yükselteceğiz” dedi.

‘HEP BİRLİKTE NEWROZ OLACAĞIZ’ 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu seçimde kadınların gereken cevabı vereceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs seçimlerinde HDP ile birlikte karşılıyoruz. Türkiye’de demokratik siyaset katılımcı bir siyaset, kadın renginin hakim olduğu bir siyaseti biz 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP ile birlikte kazandık. Ve 2015 seçimlerinden sonra HDP’den bütün direnenler, kadın mücadelesinin bütün dinamikleri mevcut iktidar tarafından hedef alındı. Geldiğimiz bu aşamada HDP ile birlikte bizim direnişimize, bizim mücadelemize bir müdahale var. Biz Yeşil Sol parti olarak seçime giderken önceliğimiz hepimizin kazanımı olan, Türkiye’nin kazanımı olan HDP’yi kapattırmadan, seçimim sonuçları ne olurda olsun HDP’yi kapattırmadan en demokratik en katılımcı ve Türkiye’ye de büyün halkların yüzü olan bu siyaset. Kadın mücadelesi Türkiye’de çok uzun bir yürüyüş. Bu hem Türkiye açısından hem Kurdistan açısından bu böyle. Bizim Sakine Kültür’e, bizim Firdevs Babat’a ve kaybettiğimiz nice kadınlara sözümüz var. Bu topraklardan çıkan ‘Jin jiyan azadî’ sloganı, kadın özgürlük mücadelesinin bir resmi, bir göstergesidir. Biz şunu diyelim ‘Jin jiyan azadî’ Jîna Emînî’nin saçlarıydı, Jin Jiyan azadî Gülistan Doku’nun gülüşüydü, Jin jiyan azadî Denîz Poyraz’ın özgürlük aşkıydı, Jin Jiyan azadî bugün bu iktidardan korkmayan, hesap soran özgürlük mücadelesinden bir adım geri adım atmayan kadınların sözü, hepimizin mücadelesidir” diye belirtti.

'KADINLAR VE HALKLAR KAZANACAK'

14 Mayıs seçimlerine doğru giderken Türkiye’de sadece iki ittifak varmış gibi gösterildiğine dikkat çeken Kılıçgün, “Biz yeni bir yol tarif ettik. Buna üçün yol dedik. Yeşil Sol Parti kadınların bugüne kadar yürüttüğü mücadelenin bir kazanıma dönüşmesi demek. Emekçilerin yürüttüğü mücadelenin kazanıma dönüşmesi demek, ekoloji mücadelesini yürütenlerin kazanması demek. Bu seçim erkek egemen ile kadın özgürlüğü arasında, bu seçim savaş ve barış isteyenlerin arasında, bu seçim toplum ve iktidar arasındadır. Bugün burada da gördük bu kitle tek adam rejimini göndermede kararlı. Bizde sizin bu değiştirme gücünüze destek olmaya, yoldaş olmaya yandaş olmaya geldik. Tek adam rejimini gönderiyoruz yeni bir dönemi yeni bir yüzyılı başlatıyoruz. Birlikte yola çıktık, birlikte kazanacağız. Tek adam rejimi gidecek bizler kazanacağız, kadınlar kazanacak, halklar kazanacak, şimdiden seçim sonuçlarımız hepimize kutlu olsun. Yeşil Sol Parti yeni yüzyılda Newroz olmaya aday, siz meşaleyi yakarsanız biz hep birlikte Newroz olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından atılan “Direne direne kazanacağız, Biji Serok Apo” sloganlarıyla seçim bürosu açılışı yapıldı.