SMJÊ, 8 Mart'ı selamladı, alanlara çağırdı

8 Mart'ı selamlayan SMJÊ, "Rêber Apo’nun felsefesiyle zafer ve kadın özgürlüğü kesinleşecektir" diyerek, tüm kadınları alanlara çağırdı.

Êzidî Kadın Meclisi Çatı Örgütü (Sîwana Meclîsên Jinên Êzidî-SMJÊ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla özgürlük isteyen kadınlar olarak alanlardayız. Renklerimiz, seslerimiz, zılgıtlarımızla, ‘Jin jiyan azadî ile kadın devrimine’ şiarıyla her yerde mücadele bayrağını dalgalandıracak ve büyüteceğiz. Alanlara çıkıp Êzidî kadınların direniş ruhuyla egemen zihniyet sahiplerine cevap verecek ve öyle yapacağız ki kadınların öfkesinde boğacağız. Kararlılığımızla, irademizle ve tutumumuzla faşist sistemi, egemenlerin zihniyetini ve onların tahtını yıkacağız" denildi.

'KADINLAR İŞGAL VE SOYKIRIMI DURDURACAK'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Değerli, başı dik ve kutsal kadınlar; diğer yandan biz Êzidî kadınlar olarak üzgünüz, zira çok sayıda kadın, çocuk ve insanlarımız insanlık düşmanları elinde hala esirdir. Onlar hala özgürleştirilmeyi bekliyor. Özellikle esaret altında olan kadınların 8 Mart’ını kutluyoruz ve diyoruz ki, onların kurtarılması ve özgürleştirilmesi için hep mücadele ediyoruz.

Özgürlük uğruna canlarını feda eden ve bizi bu aydınlık günlere kavuşturan Rosa Lüxemburg, Sara başta olmak üzere, yine Binevşler, Hacerler, Xanê Sîpanlardan Arîn, Sêvê, Nûjiyan, Nagihan, Nazê, Axîn, Lava, Laleş ve Evînlere, son olarak Jîna Emînîlerden binlerce kadın savaşçıyı anıyoruz. Onlar sayesinde kendimiz olduk. Çağdaş tanrıçalara bin selam diyoruz; onlar çağdaş ahlak temelinde bir yaşamı inşa ediyorlar. Kadınlar sokakları, meydanları süsleyecek ve sarsacak. Kadınlar işgalci ve soykırımcı zihniyete, zorba, sömürgeci ve talancı iktidara artık yeter diyecek. Hesap sorma sırası artık bizde. Artık köleliği kabul etmiyoruz. Kararlarımızı özgür irademizle verecek, değerli bir yaşam sürdüreceğiz.

'RÊBER APO'NUN FELSEFESİYLE ZAFER KESİNLEŞECEK'

Ovada, dağda, zindanda kadın direnişine bin selam. Kadınlar direnişleriyle egemenlerin sistemini yıkacak; toplumun barışını, refahını ve özgürlüğünü sağlayacak. Rêber Apo’nun felsefesinin aydınlığıyla haklarımızı sonuna kadar savunacağız ve mutlaka kazanacağız.

Rêber Apo’nun felsefesiyle zafer ve kadın özgürlüğü kesinleşecektir. Kadın mücadelesiyle eşit ve barışçıl bir yaşam için gelin birlikte 8 Mart için meydanlara çıkalım ve JIN JIYAN AZADÎ şiarıyla sesimizi yükseltelim.

Kurdistan’dan dünyaya doğru, yaşasın 8 Mart!"