Sozdar Avesta: Kadınlar inşa için engel tanımıyor

Şengal’de düzenlenen konferansa video yoluyla katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, Êzidî kadınlar 9 yıldır gerçekten destan yazıyor. Kadınlar kendi varlıklarını inşa etmek için hiçbir engel tanımıyor” mesajı verdi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi-TAJÊ’nin “Jin, Jiyan, Azadi ile Kadın Devrimine Doğru” başlığı altında Şengal’de düzenlediği konferans devam ediyor.

Konferansta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın ve yaşam (jin û jiyan) eksenindeki değerlendirme ve mesajları ile KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sozdar Avesta’nın kongreye gönderdiği video mesajı izletildi.

‘ORDULAŞMAYLA BAŞLADIK, DÜNYA KADIN KONFEDERAL SİSTEMİNE İLERLİYORUZ’

Konferans katılımcılarını selamlayan Sozdar Avesta, şu mesajı verdi: “Tüm göç türlerine, soykırıma ve talana karşı toprağına bağlı olan, doğanın talanına karşı toprağına sahip çıkan, ülkesini terk etmeyen, yurtseverliği geliştiren ve toplumsallaşmanın inşasında ısrarcı olan kadının, bugün katliamları önlediğini görüyoruz. Bir kez daha özgür fikir ve özgür iradenin öne çıkarılmasının bu mücadele ile gerçekleştiğini görüyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın kadın şahsında özgür bir fikir olarak örgütlediği ateşten irade, büyük bir öz örgütlenme fikri olarak karşılık buldu. Kadının örgütlenmesinin esas yöntemlerinden biri ordulaşmayla başladı, Ortadoğu demokratik konfederalizmi ile devam ediyor. Şu an ise dünya kadın konfederal sistemine doğru ilerliyor.

BİRLEŞİK BİR KADIN MÜCADELESİ YÜRÜTÜLÜYOR

Tüm Kürdistan, Êzidxan ve yurt dışında birleşik bir kadın mücadelesi yürütülüyor. Bu mücadele artık bir varlık mücadelesidir. Kadınlar kendi varlıklarını inşa etmek için hiçbir engel tanımıyor ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyorlar. Bu mücadele ahlaki, politik, adil ve etik bir çıkış olarak gerçekleştiriliyor. Bütün bunlar kadın mücadelesinin özünü gösteriyor.

‘ERKEK DEVLET ZİHNİYETİ ÖNDER APO’DAN İNTİKAM ALIYOR’

Ele alınması gereken önemli konulardan biri de, kadın özgürlük mücadelesini ortaya koyan Önder Apo’ya yönelik uygulanan ağır tecrittir. İktidar ve erkek-devlet zihniyeti Önder Apo’dan intikam alıyor. Neden kadın iradesi var, neden kadınlar kendini örgütleyerek kendi sistemlerini kuruyor? Önder Apo’nun tecrit altında tutulmasının nedenleri bunlardır. Kadın özgürlük mücadelesi, 2023 yılında da başta Kurdistan olmak üzere tüm dünyada öncü olmaya devam edecektir.

‘ÊZIDÎ KADINLAR 9 YILDIR DESTAN YAZIYOR’

Êzidî kadınlar 9 yıldır gerçekten destan yazıyor. Eşsiz bir direniş ortaya koydular. Toplumun örgütlenmesi konusunda öncülük ettiler. Êzidî halkı, devrim olarak tanımladığı tüm çalışma ve faaliyetleri kadının özgür, eşit ve komünal yaşam değeri ile örgütledi. Önder Apo, Êzidi kadınların kendisi için kutsal bir önem sahip olduğunu ve özgür bir yaşamla buluşmaları gerektiğini söylüyor. Bu konferansın katılımcıları olarak sizler, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ şiarıyla özgür yaşam fikir ve felsefesini örgütlemelisiniz. 2023 baharında kadın baharı ve kadın devrimi artık yeni bir süreçte gelişiyor. Êzidxan’da her alanda öncü olacaksınız. Bu temelde konferansın tüm katılımcılarını selamlıyorum.”

Konferans, seminerlerle devam etti.