Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Tahran'da dans eden çifte 10 yıl hapis

İran mahkemesi, Tahran'ın ana simge yapılarından birinin önünde dans eden genç bir çifte 10 yıldan fazla hapis cezası verdi.

Her ikisi de 20'li yaşlarının başında olan Astiyazh Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi, kendilerini Azadi Kulesi'nin önünde dans ederken gösteren bir videonun viral olmasının ardından Kasım ayı başlarında tutuklandı.

Haghighi, İran'ın katı kurallarına meydan okuyarak başörtüsü takmıyordu. Kadınların bırakın bir erkekle toplum içinde dans etmesine de izin verilmiyor.

ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), Tahran'daki bir “devrim” mahkemesinin, sanıkları 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdığını ve internet kullanma ve İran'dan ayrılma yasağı getirdiğini söyledi.

Çift, "yolsuzluğu ve kamu fuhuşunu teşvik etmenin" yanı sıra "ulusal güvenliği bozmak amacıyla toplanmaktan" suçlu bulundu.

Haghighi'nin şu anda Tahran dışında, koşulları aktivistler tarafından kınanan kadınlar için Qarchak hapishanesinde olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, protestolar sırasında önde gelen ünlüler, gazeteciler ve avukatlardan sokaklara çıkan sıradan insanlara kadar en az 14 bin kişi tutuklandı.