TAJÊ, KJK’nin hamlesini selamladı

Yaklaşan Êzidî fermanını yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan TAJÊ, KJK’nin başlattığı hamleyi selamlayarak, fermanların bir daha tekrarlanmamasının yegane yolunun örgütlenmekten geçtiğini belirtti.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), DAİŞ’in Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği 3 Ağustos 2014 fermanının 9’uncu yıl dönümüne ilişkin basın açıklaması düzenledi. Şengal’de Sinun Kadın Meclisi önünde yapılan açıklamada konuşan TAJÊ Koordinasyon Üyesi Riham Hico,  “Fermanda şehit düşenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kara gün olan 3 Ağustos’a doğru ilerliyoruz. O gün, dünyanın gözleri önünde toplumumuz katledildi. Şengal’i sözde savunanlar o gün halkımızı savunmasız bıraktı” dedi. 

KJK’nin ‘Hegemonik erkek saldırılarına karşı Êzidi ve Afgan kadınlarını yalnız bırakmıyoruz’ şiarıyla başlattığı hamleyi de selamlayan TAJÊ, “Fermanların bir daha tekrarlanmasının önüne geçmenin yegane yolu daha güçlü bir şekilde örgütlenmektir. Bu temelde KJK, Afgan ve Êzidi kadınlarının savunulması hamlesi başlatmıştır. ‘Hegemonik erkek saldırılarına karşı Êzidi ve Afgan kadınlarını yalnız bırakmıyoruz’ şiarıyla başlatılan bu hamleyi anlamlı buluyoruz.”