TJA, HDK, HDP'li kadınlar depremzedelerin yanında

İstanbul'daki TJA, HDK ve HDP’li kadınlar, 8 Mart kapsamında depremzede kadınlarla dayanışmak için Mereş'in Bazarcix ilçesine geldi.

İstanbul'dan yola çıkan Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi ve Kadın Zamanı Derneği üyesi kadınlar, “Kadın dayanışması yaşatır” şiarı ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı yardım malzemeleri ile Mereş'in Bazarcix ilçesine geldi. Aralarında HDP milletvekilleri Dilşat Cambaz, Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy'un yanı sıra HDK Eşsözcüsü Esengül Demir’in de olduğu 40 kişilik heyet, depremzede kadınlarla bir araya geldi, kadınlar ardından açıklama yaptı.

'ÖFKELİYİZ VE DİRENİŞTEYİZ'

“Öfkeliyiz ve halka yapılan bu zulme karşı da direnişteyiz” diyerek konuşmasına başlayan TJA aktivisti Remziye Alparslan, AKP-MHP iktidarının halkı enkaz altında bıraktığını söyleyerek,  “Kadın Özgürlük Zamanı” ruhuyla bu sisteme karşı direneceklerini ve kadınları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.
HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ise yaşanan depremin büyüklüğüne dikkat çekerek, Türkiye ve Kurdistan halklarının depremzedelerin acısına ortak olduğunu belirtti. Yaklaşık bir aydır yaraların sarılmaya çalışıldığını ve devletin uğramadığı depremzedelerle bir araya gelmek için İstanbul’dan yola çıktıklarını kaydeden Demir, “Oradaki kadın yoldaşlarımızın dayanışma kartlarını, mesajlarını, küçük destek hediyelerini getirdik. Biz halkları düşünmeyen, ötekileştiren, halkların ihtiyaçlarını değil ama sermayenin ihtiyacını önceleyen bir yaklaşım karşısında, Türkiye’nin bütün halkları devletin ayrımcı politikalarına rağmen dayanışmayla yan yana olmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.
“İktidardan bunların hesabını soracağız, yaralarımızı hep birlikte saracağız” diyen Demir, depremzede kadınlara İstanbul’daki kadınların sevgi ve selamlarını ileterek, onları yalnız bırakmayacaklarının sözünü verdi.

Kadınlar, açıklamanın ardından yardım TIR’larını boşaltarak dağıtımını yaptı.