TJA ve HDP Kadın Meclisi 8 Mart programını açıkladı

TJA ve HDP Kadın Meclisi, bu yıl 8 Mart etkinlikleri kapsamında Mereş merkezli yaşanan depremin etkilediği 10 kentte kadınlarla biraraya gelecek.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin 8 Mart planlamasını açıkladı. TJA’nın 25 Şubat’ta “Kadın Dayanışması Yaşatır” sloganı, HDP Kadın Meclisi’nin ise 26 Şubat’ta “Yalnız değil, birlikteyiz/Jin, jiyan, azadî” sloganıyla startını verdiği 8 Mart programı kapsamında Mereş merkezli yaşanan depremlerin  etkilediği10 kentte etkinlikler gerçekleştirilecek. 

TJA’lılar ve HDP’li kadınlar, Mor TIR’lara kadınlar için hazırladıkları kitleri yükleyerek yola çıkacak. Ege, Marmara, İç Anadolu, Serhat ve Amed bölgelerinden yola çıkacak olan kadınlar, Hatay, Dîlok, Mereş, Semsûr, Meletî, Riha, Adana, Amed, Kilis, Osmaniye’de kadınlarla dayanışma etkinlikleri düzenleyecek. 

TJA ve HDP Kadın Meclisi’nin 8 Mart programı şöyle: 

* Serhat’ta bir araya gelecek olan TJA’lı kadınlar, HDP’li milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Şevin Coşkun’un katılımıyla 1 Mart’ta Meletî’de olacak. 

 * Ege bölgesinden TJA’lılar ile HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Serpil Kemalbay’ın katılımıyla kadınlar 3 Mart’ta Hatay’da olacak.

 * HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP bileşen partilerin eşbaşkan ve eşsözcüleri ile birlikte kadınlar, 4 Mart’ta Hatay’da olacak. 

 * İç Anadolu kentlerinden kadınlar, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Muazzez Orhan’ın katılımıyla 4 Mart’ta Dîlok’ta olacak. 

 * Marmara Bölgesi’nden kadınlar, HDP’li vekiller Oya Ersoy, Hüda Kaya, Züleyha Gülüm ve Dilşat Canbaz’ın katılımıyla 6 Mart’ta Mereş’te olacak. 

 * TJA’lı kadınlar, HDP Milletvekili Feleknas Uca’nın katımıyla 1 Mart’ta Êlih’ten, milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun’un katılımıyla 3 Mart’ta Amed’ten, Milletvekili Nuran İmir’in katılımıyla 5 Mart’ta Sêrt’ten; HDP Sözcüsü Ebru Günay ve Milletvekili Pero Dündar’ın katılımıyla 4 Mart’ta Mêrdîn’den Semsûr’a hareket edilecek. 

* Program kapsamda 7 Mart’ta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu Toplantısı’nda konuşacak.  

 * TJA öncülüğünde 8 Mart’ta Wan, Êlih, Sêrt, Şirnex ve Mêrdîn’de kitlesel yürüyüşler gerçekleştirilecek. Ayrıca birçok kentte de TJA, HDP Kadın Meclisi ve kadın platformlarının katılımıyla açıklamalar yapılacak.