TJA: Yeni sistem kadını mutlak itaate zorlamaktadır

TJA, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla birleştirme kararı, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinde AKP’nin ne kadar uzak bir yerde durduğunu göstermektedir" dedi.

TJA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla birleştirme kararını, “Kadınların özgürlük mücadelesinde AKP’nin ne kadar uzak bir yerde durduğunu göstermektedir” sözleriyle yorumlayarak, kadınları mücadele ve dayanışmaya davet etti. 

Özgür Kadın Hareketi (TJA),  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yemin ederek ilk kabinesini açıklaması ile resmen yürürlüğe giren "Cumhurbaşkanlığı Sistemi"ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, iktidarın OHAL ile toplumu oluşturmak istediği baskı rejimine biat noktasına getirmeye çalıştığı kaydedildi. 

Açıklamada, “AKP iktidara geldiği dönemden itibaren, kadınlarla ilgili çalışma alanlarında eşitsizliği daha da derinleştiren politikalarıyla, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin kazanımlarını gasp etmenin yollarını durmadan geliştirmiştir” denildi.

AKP’nin 2011 yılında Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan kadın ibaresini çıkararak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürdüğü hatırlatıldı.  

MÜCADELE VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla birleştirme kararı, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinde AKP’nin ne kadar uzak bir yerde durduğunu göstermektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu çağrı yapıldı:

"Yaşamın her alanında kadına yönelik mücadeleyi yükselterek, tek adam rejiminin uygulamalarını kınıyor, gasp edilen, talan edilen kadın hak ve hukuku için bir kez daha demokratik dinamikleri, kadın kurum, kuruluş ve şahsiyetleri mücadeleye ve dayanışmaya davet ediyoruz.”