TJK-E: Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür

15 Şubat Komplosu'na karşı açıklama yapan TJK-E, "Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Kürtler onurlu geleceği örüyor" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "TC devleti, Kürt Halk Önderinin son 25 yılın en ağır koşullarda esareti ile birlikte Kürt sorununa karşı her zaman çözüm yerine savaş ve soykırım dayatmıştır. 15 Şubat 1999'da bir komplo ile Kenya'da kaçırılarak Türkiye'ye teslim edilmesinin arkasında uluslararası güçlerin rol aldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Kürt Özgürlük Hareketinin Önderliğini ele geçirerek mücadelenin biteceğini hesaplayan hegemonik güçler, Ortadoğu'da çıkarlarına hizmet etmeyeceğini bildiklerinden başta ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin ittifakıyla bu kirli oyunda başat rol almışlardır" denildi.

'AYAKTA KALMAK İÇİN SOYKIRIM VE İŞGALE BAŞVURUYORLAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Gelişen süreçte yanıldıklarını görmekle birlikte stratejik ve jeopolitik yapılanmalarının birer birer yıkılışını engellemek için mevcut durumda kendini ayakta tutacak politikalarını soykırım, işgal ve emek sömürüsü üzerinden yürütmektedir.

Önderliğin Ortadoğu'ya sunduğu Konfederal Sistemin kurulması noktasında verilen mücadeleler ciddi saldırılarla karşılık bulmaktadır. Bugün İmralı Tecridi ve Ortadoğu'da daha çok kan ve gözyaşı akıtma arzuları birbirinden bağımsız değildir. Halkların kendi kaderlerini tayin hakkı ile Rojava'da yaşam bulan halkların devrimi bölgedeki güçlerin daha çok korkmasına neden olmuştur. Halkların özgür ve demokratik ilkeler çerçevesinde yaşama isteği Rojava'da konfederal sistemle filizlenmiş, Önderliğin projesi bu anlamda hayat bulmuştur. Bugün bu tohumlar Rojhilat'ta da kadın devrimi ile evrenselleşmektedir. Kapitalist moderniteye karşı alternatif Demokratik Ulus Mücadelesi tüm dünyada arayışı olan halklara bir umut olmaktadır.

 'KÜRTLER ONURLU GELECEĞİ ÖRÜYOR'

Bunu bilen komplo güçleri  Önderlik üzerinde ağır tecrit ve izolasyon uygulamalarını devreye sokarak mücadeleyi tarih sayfalarından silmeye çalışmaktadır. Buna karşın dağlarda Özgürlük Mücadelesi verenler, kadınlar ve Kürt halkı ve 24 yıldır Kürt Halk Önderi için mücadeleyi daha da yükselterek onurlu geleceğin yapı taşlarını örmektedir.

 Önder Apo'ya uygulanan komplo özgür kadına, özgür Kürt ve insanlığa karşıdır. Bu uygulamaya karşı mücadele etmek, Önder Apo şahsında özgür kadın ve özgür topluma sahip çıkmaktır.

Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Bu idealle örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi büyüteceğiz."