TJK-E'den 15 Nisan yürüyüşüne çağrı

TJK-E, 15 Nisan'daki Düsseldorf yürüyüşüne çağırdı, "Kürt halk Önderi'nin özgürlüğü etrafında kenetlenelim" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Asırlardır Kurdistan coğrafyası ve Kürt halkını bir sömürge olarak gören hegemonik güçler, Ortadoğu'da yeniden dirilişin mimarı olan Rêber Apo'ya karşı büyük bir tecrit uygulamaktadır. Uluslararası hukuk çerçevesinde 'Siyasi Tutuklu' olarak adlandırılmasına karşın Erdoğan ve faşist koalisyonu-MHP'nin hukuk tanımayan politikaları nedeniyle 24 yıldır İmralı Cezaevinde esir alınmış, 2 yıldır da keyfi nedenlerle ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine engel olunmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Demokrasi ve insan hakları denilince her mecrada açıklamalarını duyduğumuz, yaptırım gücü olan kurum ve kuruluşlar konu Kürtler ve Kurdistani değerler olunca her zaman olduğu gibi sessizliklerini korumaktadır. CPT  kuruluş amacının dışında hareket ederek adeta egemenlerin hukuk tanımayan politikalarına destek vermiş ve biz Kürt halklarıyla, dostlarının gözünde bağımsızlığını yitirmiştir" diye kaydedildi.

'15 NİSAN'DA BULUŞALIM, TECRİDİ YIKALIM'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Uluslararası çıkar politikaları üzerinden yürütülen İmralı'daki tecrit ve imha konsepti hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Kürt Halk Önderi'nin siyasal ve toplumsal sorunlara dönük geliştirdiği Toplum Paradigması yaşamsallaşarak Ortadoğu'da yeniden barış ve demokrasinin gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu durum bölgede kaos ve krizden beslenen emperyalist güçlere huzursuzluk vermektedir. Erdoğan ve rantçı İttifakları 14 Mayıs'ta yapılacak seçimle artık sonlarının geldiğini bildikleri gibi yaptıkları bütün insanlık dışı uygulamalarının da hesabını verecektir.

Lozan Antlaşması'nın 100. yılı biterken bölgede hortlatmak istedikleri  böl, parçala, yönet politikaları halkların direnişi ve mücadelesiyle başarısızlıkla sonuçlanacaktır. İmralı tecridi Kürtlerin Kendi Kaderini Tayin Etme Hakkına karşı bölgede yıllarca yürütülen savaş, imha ve inkâr konseptinden bağımsız değildir. Biz Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi'ne yönelik geliştirilmek istenilen bu konsepti hiçbir zaman kabul etmedik ve asla da etmeyeceğiz. Kürt Kadın Hareketi olarak 2023 yılında 'Jin, Jiyan, Azadi ile Kadın Devrimine Yürüyoruz', 'Dem dema Azadiye’ hamleleri kapsamında 'Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür' şiarı ile tüm kadınları kavgamızı büyütmeye çağırıyoruz. Bu anlamda irademizi ve sesimizi tüm kadın kitlemizle Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü etrafında kenetleyerek 15 Nisan'da Düsseldorf'ta buluşup İmralı tecridini yıkalım."