TJK-E'den '4 Nisan' mesajı: Her günü direniş gününe çevirelim

4 Nisan'ı kutlayan TJK-E, "Her günü bir direniş gününe ve her yeri bir özgürlük meydanına çevirmeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt halkının ve kadınların özgür bir yaşama yeniden doğuşunun ifadesi olan 4 Nisan’ı başta Önder APO’ya, kadınlara, Kürdistan halkına ve Ortadoğu halklarına kutluyor, 4 Nisan vesilesi ile 74. yaş gününde Önder APO ile özgür ülkede özgür bir halkla buluşmanın sözünü yeniliyoruz" denildi.

'BİR HALKIN YAŞAMLA BULUŞMASININ GÜNÜ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Üzerine ölü toprağı serpilen Kurdistan’ın Amara köyünde gerçekleşen bu doğuş bir halkın yaşama uyanmasının, yaşamla buluşmanın doğuşu oldu. Bu doğuş gününü kutlamak, 74 yıla sığdırılan özgürlük yürüyüşüne, mücadele değerlerine, özgürlüğe olan inancı ve kararlılığı kısacası Önderlik gerçeğini 4 Nisan’da yeniden anlamak bizler için çok büyük bir değer taşımaktadır.

Kapitalist modernite güçleri 25 yıl önce gerçekleştirdiği alçakça komplo ile Önder APO’nun geliştirdiği bu özgürlük yürüyüşünü engellemek istemişse de başarılı olamamışlardır. Önder APO bulunduğu zamanı ve mekanı mücadele zeminine dönüştürerek, demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik toplum paradigması ile kadınlar ve halklar için başka bir yaşamın mümkün olduğunu göstermiştir. Önder APO, uluslararası komployu, tecridi tarihsel ve toplumsal olarak büyük doğuşa dönüştürmüştür. Evreni, tarihi, toplumu ve kadını yeniden yorumlayarak Özgürlük Hareketine yeni bir mücadele perspektifi oluşturmuştur. Devletçi uygarlık sisteminin insanlığa kriz, kaos ve çözümsüzlük dışında bir şey sunmadığını ortaya koyarak, toplumun kendisiyle, doğayla, kadınla ve evrenle özgür bir birliktelik yaşayabileceği bir sistem perspektifini oluşturmuştur.

'ASLA ALIŞMAYACAĞIZ'

2 yıldır hiçbir şekilde Önder APO’dan haber alamamaktayız. Kürt halkı ve kadınlar olarak bu durum Önder APO’nun sağlığına ve güvenliğine ilişkin kaygılarımızı her geçen gün daha da derinleştirmektedir. Sömürgeci, hegemonyacı bölgesel ve küresel güçlerce geliştirilen stratejik imha-inkar ve tasfiye konsepti özelde ve esas olarak Önder APO üzerinde yürütülmektedir. Kişiye özel hukuk dışı yasalarla yönetilen İmralı’da en ağır mutlak tecrit, baskı, izolasyon, tehdit politikaları üst düzeyde uygulanmaktadır. Bu temelde başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların tüm bu insanlık ve hukuk dışı uygulamalarına karşı sadece seyirci, kalan ve 3 maymunu oynayan tavrını şiddetle kınıyor, bu kurumları kendi görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bizler, Önder APO’nun esaretine hiçbir zaman alışmadık asla da alışmayacağız. Kürt kadınları olarak 2023 yılında 'Jin, Jiyan, Azadi ile Kadın Devrimine Yürüyoruz' hamlesi kapsamında 'Önder APO’nun Özgürlüğü Bizim Özgürlüğümüzdür!' şiarı ile mücadeleyi büyütmeye, Nisan ayı boyunca başta kadınlar olmak üzere herkesi Önder APO için başlattığımız mektup kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Sesimizi, düşüncelerimizi, duygularımızı Önder APO ile paylaşalım, Önder APO’nun etrafında kenetlenelim.
Bu anlamda tarihsel doğuş olan 4 Nisan’ı bu yıl da büyük bir heyecanla, sevinçle karşılıyor, devrim coşkumuzla, zafere olan inancımızla kutluyoruz. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı 4 Nisan’dan başlayarak her günü bir direniş gününe ve her yeri bir özgürlük meydanına çevirmeye çağırıyoruz. Bu doğuşun coşkusuyla tüm kadınları selamlıyor, tıpkı 8 Mart’ta ve Newroz’da olduğu gibi zalim Dehak’lara karşı alanlarda ve meydanlarda özgürlük şiarıyla bugünü direniş mücadelesini yükselterek taçlandırmaya çağırıyoruz."