TJK-E: Gün faşizmden hesap sorma günüdür

TJK-E, Türk devletinin saldırılarına karşı başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkını, dostlarını ve duyarlı kamuoyunu faşizme karşı ayağa kalkmaya ve ortak mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurdistan ên li Ewrûpa-TJK-E) Türk devletinin Şengal, Maxmur ve Dêrik’e yönelik hava saldırılarına karşı yazılı açıklama yaparak, “21. yüzyılda Kürt soykırımını hedefleyen bu saldırıları uluslararası dayanışmayla durduralım” dedi.

TJK-E’nin yazılı açıklaması şöyle:

“Katil ve faşist Türk devleti 1 Şubat gecesi eşzamanlı olarak, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla Maxmur, Şengal ve Rojava'nın Teqil Beqil köyünü defalarca bombaladı. Hava saldırıları ile Dêrik bölgesinde, Şengal dağlarında ve Maxmur Mülteci Kampı’nda onlarca sivil yerleşim yeri vuruldu.

Barbar IŞİD çetelerinin Hesekê'de yenilgiye uğratılmasının ardından soykırımcı Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerini eşzamanlı bombalaması tesadüf değildir. Faşist Türk devleti bu saldırılarla kendi çöküşünü perdelemek istemektedir. Kürt halkının büyük bedeller ile elde ettiği kazanımlara yapılan bu saldırılar, özgür Kürt’e ve özgür Kürdistan topraklarına yapılan saldırılardır. Onlarca savaş uçağının topyekün saldırısı Türk devletinin cani yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Uluslararası güçlerin sessizliğinden de destek alan Türk devleti, bu saldırılarla tüm dünyanın gözleri önünde 21. yüzyılda Kürt soykırımını hedefliyor. Başta BM ve AB olmak üzere tüm uluslararası yapıları bu insanlık dışı saldırılara karşı sorumluluklarını üstlenmeye ve buna karşı tavır almaya çağırıyoruz. Tüm uluslar arası kurumlar faşist Türk devletine karşı sessizliğini bozarak somut adımlar atmalıdır. Unutulmamalıdır ki her can kaybında Türk devleti kadar; bu saldırılara her türlü desteği veren KDP ve üç maymunu oynayan uluslar arası kurumlar da sorumludur.

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, dostlarımızı ve duyarlı kamuoyunu faşizme karşı ayağa kalkmaya, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Kürdistan'daki savaşı uluslararası dayanışmayla durduralım!

Gün faşizme hesap sorma günüdür!”